Skillnaden mellan kvarts och granitKvarts vs granit

Det har varit en ständig debatt om vilket material anses vara den bästa bänkskivan nuförtiden. Under ganska lång tid redan har granit varit tal om staden och det har blivit så populär att nästan alla moderna bänkskivor är tillverkade av ett. Det har blivit ett slags standard för en hållbar och modern finish. Men på sistone, är argumentet fortfarande. Stänga denna fråga kan endast göras genom att tala om sakens kärna '' och som analyserar skillnaderna mellan dessa två hållbara material.

Av naturen är kvarts en mindre poröst material än granit. Som ett resultat, det är liten eller mindre chans för vatten och andra livsmedelsmaterial att gå inuti den faktiska ytan. När dessa oönskade stuffs penetrera ytan hos bänkskivan, de lätt fastna vilket tyder på något annat än korskontaminering och infektion. Således, kvarts bänkskivor är mer motståndskraftiga mot bakterier och fläckar.

Även båda materialen betraktas som två av de mest hållbara ytor, är en kvarts bänkskiva anses som mer hållbara material eftersom det verkar vara andra till diamant när man talar om reptålighet och hållbarhet. Om diamant har en effekt på 10, är ​​kvarts betyget 7. Granit har fått betyget mycket mindre eftersom dess slitstarka sammansättning är jämförbar med endast ca 50% kvarts medan kvarts bänkskivor materialet skapas ofta från mer än 90% ren kvarts.

Estetiskt är granit en klar vinnare. Även kvarts kan konstrueras så att ta fram ett brett spektrum av färger, är granit utan tvekan poserar med de bästa naturliga färgmönster och formationer. De fasta färger i kvarts kan se alltför fint och orealistisk för många observatörer eftersom färgen är nästan alltid för enhetlig.

När det gäller tätning, måste du försegla din granit då och då låta 'oss säga årligen. För kvarts bänkskivor Men det finns ingen anledning att göra en sådan. I detta sammanhang, kvarts bänkskivor är också mycket lättare att ställa upp till skillnad från granit.Även om både granit och kvarts förekommer naturligt, de fortfarande skiljer sig åt i följande avseenden:

1. Kvarts är en mindre porös yta (material) jämfört med granit. Det 'är därför det är mer motståndskraftig mot fläckar och bakterier.

2. Kvarts är ett mer beständigt material jämfört med granit.

3. Granit har intrikata färgmönster som gör det en vackrare yta än de flesta kvarts bänkskivor.