Skillnaden mellan kvarts och CorianKvarts vs Corian

De mest populära kök bänkskivan material är kvarts och Corian. Kvarts är ett naturmaterial medan Corian är varumärket akrylytor som produceras av DuPont. De har många skillnader som sträcker sig från utseende till pris och hållbarhet.

Corian
Corian är en polymer som erbjuder ytor i många mönster och former. Det finns också olika lederna och sjunker för att passa i olika typer av platser. I händelse av skada, kan Corian återställas till sin tidigare skönhet. Corian kommer i en matt finish. Även med tillkomsten av nyare tillverkningstekniker, kan glansen införlivas i Corian. Det är erbjuder en sömlös utseende. Den finns i en mängd olika färger och utföranden. Corian finns i halv tum och trekvarts inches av tjocklek. Installationskostnaden är ca $ 30 och ovan.

Medan Corian är både en designer 's och köpare' förtjusning, det har sina egna begränsningar. Denna akryl produkt kan lätt repas och brända. Emellertid kan repor repareras med polering och slipning i senare skeden. De främsta egenskaperna hos detta material inkluderar dess icke-porösa, färgad, fläckresistent yta som är lätt att rengöra och reparera.Kvarts
Kvarts är ett slitstarkt och lättskött alternativ för bänkskivor. Det är en 93 procent naturlig och 7 procent konstgjorda produkt. De konstgjorda beståndsdelar är pigment och hartsbindemedel. På grund av detta är det också kallas Engineered Stone.
Kvarts är tillgänglig under olika varunamn som Silestone, Arena Stone, Apollo, Caesar etc. Quartz bänkskivor gjorda av DuPont har döpts Zodiaq. Det är ett slitstarkt och icke-poröst material. Denna produkt har en likformig, glänsande finish.
Kvarts är svårt, men det kan bli brända utan endast av mycket varma kastruller. Sömmarna av detta material är synliga, men de kan väl dold om en installatör används. Dessa bänkskivor är lätt tillgängliga inom ett prisintervall på $ 50 till $ 90 per kvadratfot.
Höjdpunkten av detta material är dess hållbarhet och dess motståndskraft mot repor, värme och korrosion. Det kan pågå under en livstid. På grund av dess icke-porösa karaktär, ger det motstånd mot bakterie invasioner.

Sammanfattning:

1. Corian är billigare än kvarts.
2. Corian bänkskivor kan repas och brända medan kvarts är reptålig.
3. Corian kan återställas medan kvarts inte kan återställas.
4. Corian är ingrepp i form medan kvarts är 93% naturlig.
5. Corian kräver mycket mer underhåll jämfört med kvarts.
6. Kvarts är ett hälsosammare alternativ som är resist bakterietillväxt medan Corian inte stöder detta.
7. Varm mat kan inte placeras direkt på Corian bänkskivor medan det är fullt möjligt på kvarts bänkskivor.
8. Corian är ett varumärke medan kvarts är ett naturmaterial.