Skillnaden mellan frön och pollenFrön vs Pollen

Ett frö kan betraktas som själva anläggningen som är täckt av ett fröskal, oftare än inte med någon mat som förvaras inuti. Det är slutprodukten av verkan av angiosperm och gymnosperm växter efter befruktningen har inträffat. Frön betraktas som en av de primära former av reproduktion för fröväxter Därför är de i slutet av reproduktionscykel fröväxter som började med blomningen, då pollinering och så vidare så vidare tills fröna görs.

När det gäller dess struktur, har ett frö vanligtvis tre huvuddelar nämligen embryot, en näringsförsörjning för embryot och fröskalet. Embryot är den punkt där den nya fabriken kan växa när de sätts i de mest idealiska utbredningsförhållanden. Den kan ha ett frö, blad (som i fallet med monokotyledoner) eller två i dikotyledoner. Den andra delen av ett frö kallas näringstillförsel för embryot som i de flesta fall kallas frövitan. Detta är faktiskt en vävnad -liknande struktur som innehåller de näringsämnen som gör det möjligt för embryot att frodas. Slutligen fröskalet, annars känd som Testa, antingen kan vara tjock (som i kokosnötter) eller tunt (som i jordnötter). Det är en mycket viktig del som förhindrar skadlig mekanisk skada embryot, liksom, hindrar det från att torka ut i onödan.

De flesta frön säljs kommersiellt med sina skal eller yttre höljet fortfarande intakt. Dessa är särskilt sant för solrosfrön och en majoritet av nötter där deras skal måste först delas öppen för att kunna nå fröet. Dessa två frön kan också klassificeras som torkad frukt.

Pollen skiljer sig mycket från frön eftersom de är fina och pulver. De innehåller microgametophytes eller könsceller (jämförbara med sädesceller) av fröväxter. Som vanliga frön, kan pollen också ha en hård beläggning för pollenkorn att ge skydd under rörelse (pollinering). På grund av denna natur, pollen mer specifikt pollenkorn kräver en viss förstoring för en att se. Således, pollen i allmänhet är mindre i storlek jämfört med de flesta frön även om det finns några frön som de orkidéfrön som anses vara dammliknande i storlek.Sammanfattning

1. Frön innehåller inte könsceller för reproduktion till skillnad från pollen.

2. Frön är i allmänhet större i storlek än pollen.