Skillnaden mellan Modular och tillverkade hemModulär vs Manufactured Homes

När du köper hem, kanske du har stött på termer som 'modulära hem, tillverkade hem' och 'platsbyggda hus.' Innan du väljer ett hus, bör du ha en uppfattning om alla dessa typer av bostäder.

Du kanske verkligen förväxlas med modulära och tillverkade hem. Både modulära hem och tillverkade hem är byggda i fabrikerna.

Först av allt, låt oss titta på bekostnad av både modulära och tillverkade hem. De tillverkas hem är billigare än modulära hem. Dessutom värdet av tillverkade hem minskar mer över tiden än de modulära hem.

Modulära hem är utformade enligt de statliga, regionala eller lokala byggnormer. Å andra sidan, är tillverkade hem utformade enligt Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) kod som är den federala byggnormer.

Tillverkade hem, som också kallas husbilar, bygger på en permanent chassi. Det är HUD som sätter standarder för de tillverkade hem. Alla de tillverkade hem bör följa HUD 's regler och föreskrifter om konstruktion, styrka, konstruktion, hållbarhet, brandsäkerhet, kvalitetskontroll, och energieffektivitet.Även tillverkade hem är mestadels enda berättelse, flera avsnitt hem är också tillgängliga. Varje aspekt av huset såsom VVS, golv, inredning, skåp och apparater är fasta på fabriken. Vid jämförelse med modulära hem, de tillverkade hem har mer utrymme. Tillverkas hem kan installeras på privat egendom eller i en tillverkad hem gemenskap.

Modulära hem finns i två våningar. I modulära hem, är segmenten inte släpps ut på fast grund. De flesta av de yttre och inre arbetet i modulära bostäder byggs på platsen. Modulära hem är installerade på privat egendom.

Sammanfattning:

1. De tillverkade hem är billigare än modulära hem. Dessutom värdet av tillverkade hem minskar mer över tiden än de modulära hem.
2. Tillverkade hem, som också kallas husbilar, bygger på en permanent chassi. I modulära hem, är segmenten inte släpps ut på en permanent stiftelse.
3. Modular bostäder är utformade enligt de statliga, regionala eller lokala byggnormer. Å andra sidan, är tillverkade hem utformade enligt Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) kod som är den federala byggnormer.
4. Vid en jämförelse med modulära hem, de tillverkade hem har mer utrymme.