Skillnaden mellan klor och blekmedelKlor vs Bleach

Större delen av tiden, människor ofta använda ord klor och blekmedel omväxlande. Men dessa två begrepp har en hel del skillnader mellan varandra.

Både klor och blekmedel finns i många former. Klor kan kombineras med andra element för att ta fram nya föreningar medan blekmedel har sorter som används som desinfektionsmedel. Dessutom är både klor och blekmedel används som rengöringsmedel på många platser såsom simbassänger, hus och många andra.

Men dessa termer är relativa men inte lika. Den grundläggande skillnaden mellan klor och blekmedel är att klor är en naturlig del medan blekmedel är en lösning av många element. Klor förekommer också i naturen som en viktig del av växter och djur. Det kan också ta form i två tillstånd av materia C gas och vätska. Och den viktigaste aspekten, är klor en aktiv ingrediens och en huvudkomponent i blekmedel.

Den huvudsakliga användningen av klor är som desinfektionsmedel som kan döda bakterier och alger i vattnet. Vanligtvis, simbassänger och reningsverk använder klor för att desinficera och rengöra vatten för sanitet. Klor används också som ett medel för att avlägsna färg i papper och trasor.

Klor används även som en av komponenterna i läkemedel. Bland de sjukdomar som har klor i receptbelagda läkemedel är: malaria, allergier, depression, diabetes, artrit, hjärtsjukdomar, infektioner, högt blodtryck, lunginflammation, magsår, kikhosta, tyfus, och leukemi. Medicinering som lugnande medel, smärtstillande medel, förkylning och allergier, och förebyggas läkemedel mot tumörer, kramper, och förstoringar är också gjorda av klor.
En annan användning av klor är inom jordbruket där växtskydd görs ofta med klor. En lista över produkter som tillverkats av klor omfattar skottsäkra västar, hårdvara, kiselchips, och bildelar.

Inom fordonsindustrin, är klor en av de ingredienser som används för att göra nylon för bil säkerhetsbälten, krockkuddar, stötfångare, mattor, vinyl klädsel, polyuretan sittdynor, fläkt och generator bälten, bensintillsatser, slangar, packningar och tätningar, bromsar och transmissionsoljor, frost, och instrumentpaneler.Klor används också för att skapa plast som används i hardhats och PVC. Den kan också användas för att göra VVS rör, målarfärg, nylon mattor, och en mängd olika produkter såsom TV-apparater och cd-skivor förutom toalettartiklar och kosmetika. Klor finns på den kommersiella marknaden som städare i tablettform eller pulverform.

Blekmedel är, först och främst, en lösning och en produkt av klor och andra element som klor, natrium, väte, syre, kalcium, och många andra. Som en kombination av dessa produkter, behåller blekmedel några av egenskaperna hos dess beståndsdelar vid användning.

Medan blekmedel kan också fungera som ett desinfektionsmedel och ett rengöringsmedel, kan det också fungera som ett vitmedel och ett fläckborttagningsmedel för tvättändamål. Andra formler av blekmedel används nu för att bleka kroppsdelar såsom hår, hud och tänder för kosmetiska ändamål. Det bör noteras att i denna funktion, är blekmedel användas både som en vitare produkt och en process. I andra användningar är blekmedel används också för blekning mjöl och bevara torkad frukt. Blekmedel är ofta förpackat kommersiellt som ett flytande rengöringsmedel eller ren vätskekoncentrat. Det kan också förpackas som färdiga tvätta handdukar för användning i huset.
Alternativa användningsområden för blekmedel som en rengöring och blekmedel inkluderar polish för glas och används för att förlänga livslängden på färska snittblommor.

Sammanfattning:

1. Klor är ett naturligt inslag och en ingrediens i blekmedel. Blekmedel är en lösning och produkten av att kombinera klor och andra kemikalier.
2. Klor finns i naturen medan blekmedel är en tillverkad produkt.
3. Klor är nödvändigt för liv C främst för växter och djur. Blekmedel är det inte.
4. Klor förekommer i tre former C vätska och gas i sitt naturliga tillstånd och fasta i kommersiellt syfte. Blekmedels utgångar i en flytande form om inte något fast blötlägges i lösningen.