Skillnad mellan stål och glasfiber dörrarStål vs glasfiber dörrar

Det är ingen större skillnad i strukturen av stål eller glasfiber dörrar, eftersom de båda har samma typ av system för inresa, ram, skenor etc. Den stora skillnaden är mellan locket, eller det yttre skalet, som kan vara antingen stål eller göras av glasfiber. Den andra stora skillnaden är det ändamål som du vill ha antingen stål eller en glasfiber dörr. Om du vill skönhet, stil och estetik, är glasfiber bäst. Glasfiber dörrar kommer i en mängd olika stilar och färger. Ståldörrar är att föredra för högprioriterade säkerhetsåtgärder och styrka. De kommer också i olika stilar och kvalitet egenskaper.

Ståldörrar är mer hållbara och långvariga jämfört med glasfiber dörrar. De har en utmärkt bas för att måla med någon valfri färg. Glasfiber dörrar har två utföranden, korniga eller släta. De kan färgas för att se ut som en trädörr. Ståldörrar är inte buckla bevis, och de måste underhållas och vårdas eftersom de kan rosta i fuktiga miljöer. Glasfiber dörrar rostar inte, och behöver inget underhåll. Jämförelsen är också mellan skönhet och efterbehandling av båda materialen. Glasfiber dörrar är inte tung som ståldörrar och även inte förvränga eller spricka. Ståldörrar är billigare jämfört med glasfiber. De höga kostnaderna för glasfiber dörrar är återigen beroende på utseende och kvalitet som kan vara värt att betala extra.

Ståldörrar ger bättre isolering för huset, eftersom trädörrar kan inte fälla mycket värme. Viktigaste knutpunkterna och dörrar av fabriker och byggnader med hög säkerhet är gjorda av stål, eftersom de är mer stark och tung. Ståldörrar är också säkrare än glasfiber dörrar eftersom det gör det svårt för inbrottstjuvar att komma in i lokalen genom sprickbildning eller bryta ner. Glasfiber dörrar är mindre hållbara än ståldörrar. Ståldörrar ger också säkerhet, stil, hållbarhet och samtidigt, de är den bästa investeringen om du vill brandskydd, isolering och termiska styregenskaper. Vissa ståldörrar görs ihåligt att vara mindre tung, och glasfiber dörrar är inte helt tillverkade av glasfiber. Vissa delar av dörren innehåller glasfiber, och resten av materialet kan vara av trä eller metall. Glasfiber är också bra för isoleringsändamål, och de är robusta och osårbar för solljus och vatten. Glasfiber dörrar, jämfört med ståldörrar, är ett bra alternativ när en lägre underhållskostnader kostnaden är önskvärd. Ståldörrar kan också hållas väl om de är belagda med några bra tätningsmedel, för att hjälpa dem att stå emot fukt i atmosfären, eller skydda dem från regn.

Sammanfattning:

1. Ståldörrar är robust, stark och tålig, jämfört med glasfiber dörrar som är snygga och vackra.2. Stål och glasfiber dörrar båda har bara en stor skillnad annan än dess ram och system för inresa, och det är det yttre skalet som kan vara antingen stål eller glasfiber.

3. Ståldörrar är tyngre, och behöver mer underhåll, som tätningsmedel och färger för att motstå korrosion och fukt.

4. Glasfiber dörrar har en lägre underhålls indirekta kostnader, och är robusta mot solljus och vatten.