Skillnaden mellan EER och SEEREER vs SEER

När man överväger av effektiviteten i luftkonditioneringar och värmepumpar, bör man överväga EER, energieffektivitets Ratio, och siare, den säsongs Energy Efficient betyg.

Låt oss titta på skillnaden mellan SEER och EER. Energy Efficiency Ratio är ett mått på effektiviteten i ett kylsystem när utetemperaturen är på specifika nivåer. Säsongs Energy Efficiency Ratio används för att mäta effektiviteten av ett kylsystem över en hel säsong. Skillnaden är, där EER är relaterad till den specifika utomhustemperatur, är SEER relaterad till hela säsongs temperaturer.

En annan skillnad är att nästan alla bostäder kylaggregat mäts med SEER.

När man överväger sina beräkningar, är EER och SEER beräknas på olika sätt. SEER beräknas genom att dividera de årliga BTU kylning av den totala Watt tim. Å andra sidan, är EER beräknas genom att dividera BTU kapaciteten med driften wattal.

En annan skillnad som kan ses, är att Energy Efficiency Ratio kan mätas direkt, medan är Seasonal Energy Efficient betyg bara bestäms av prognoser på grund av oförutsägbara väderförhållanden.

Om värdet av EER beräknas normalt vid 35 grader Celsius och 27 grader Celsius, är värdet för SEER beräknats enligt genomsnittliga luftförhållanden. SEER testas alltid på tillverkaren 's etablering, och därför är det alltid bättre att köpa luftkonditioneringar baserade på SEER.

EER var det enda systemet i det förflutna för att bestämma effektiviteten av kylsystem. SEER infördes senare som ett alternativ till EER. Numera människor döma kylsystem genom att titta på säsongs Energy Efficient betyg.Sammanfattning:

1. Energieffektivitets Ratio är ett mått på effektiviteten i ett kylsystem när utetemperaturen är på specifika nivåer. Säsongs Energy Efficiency Ratio används för att mäta effektiviteten av ett kylsystem över en hel säsong.

2. Nästan alla bostadskylenheter mäts i SEER.

3. Energieffektivitets Ratio kan mätas direkt, medan är Seasonal Energy Efficient betyg bara bestäms av prognoser på grund av oförutsägbara väderförhållanden.

4. SIARE infördes senare som ett alternativ till EER.

5. När värdet på EER beräknas normalt vid 35 grader Celsius och 27 grader Celsius, är värdet för SEER beräknats enligt genomsnittliga luftförhållanden.