Skillnaden mellan pyramiderna och prismorPyramider vs Prismor

De flesta människor har en missuppfattning att ett prisma är densamma som en pyramid. Det är dock värt att veta att dessa två är faktiskt olika. Låt 's ta en titt på deras olikheter med hjälp av geometri' synvinkel.

En pyramid, geometri, är en polyeder bildas genom att ansluta en polygonal bas och en punkt som kallas spetsen. Varje baskant och spets bildar en triangel. Pyramiden 's bas kan vara trilateralt, fyrsidig eller polygon form. Den vanligaste versionen är att den fyrkantiga pyramiden.

En pyramid betraktas ofta som triangulära strukturer, som vanligtvis finns i Egypten. Dessa var de största strukturerna på jorden i tusentals år. Dessa strukturer är utformade med större delen av sin vikt närmare marken. Det tillät tidig civilisation att skapa en mer stabil monumental struktur.

Å andra sidan, är ett prisma också en polyeder, som består av en polygonal bas, men med en översatt kopia, och sammanfogningsytorna som motsvarar sidorna. Sammanfogningsytorna bildar en parallellogram, och inte en triangel.

Ett prisma, i optik, hänvisar till ett transparent optiskt element, med polerade ytor som bryter ljus. Den vanligaste är den hos det triangulära prismat. Den består av en triangulär bas och rektangulära sidor, att 'är därför den vardaglig term' prisma 'brukar kallas den här typen. Prism är vanligtvis gjord av glas, men det kan göras med någon transparent material som kan bryta, reflektera eller delad ljus.Sammanfattning:

1. En pyramid har en bas och en anslutningspunkt, medan ett prisma har en bas, tillsammans med en översatt kopia av den.

2. Sidorna eller ytor som bildas i en pyramid är alltid trianglar, medan i ett prisma, är de normalt bildar en parallellogram.