Skillnaden mellan Aren och PåslakanAren vs Påslakan

När man talar om lakan, kan man vara lite förvirrad med många namn som är förknippade med dem. Täcken, täcken och sängöverkast är några av de lakan som hör till samma familj, vilket skapar en lätt förvirring. Emellertid är var och en unik på ett eller annat sätt.

Innan vi diskuterar duntäcken och påslakan, är det bättre att se vad de två är. En täcke är en stor påse fylld med något isolerande material, som ull, fjädrar eller någon annan fyllning ämnen. En Aren är precis som ett täcke, men utan löstagbar lock.

Som sagt ovan, är den största skillnaden mellan ett täcke och påslakan mycket tydlig. En Aren har ingen täck, medan ett täcke har en.

När man överväger rengöring av två, har hela Aren som skall rengöras. Man kan inte bara rengöra det yttre höljet, eftersom det inte kan tas bort. Å andra sidan, kan ett påslakan lätt tvättas, eftersom den lätt kan tas loss och tvättas separat. Till skillnad från Aren kan fyllningen inuti täcket vara förstört av vatten. Därför är endast det täckande tvättas.En sak som kan noteras, är att medan påslakan kan lätt tvättas, kommer en tröstare inte stå upp till vanlig tvätt. En Hjälparen är normalt kemtvättas. Till skillnad från Aren kan påslakan tvättas tillsammans med örngott och lakan.

Påslakan har en annan fördel jämfört med täcken. Påslakan är föränderlig, och vissa är även reversibla. Med förändrade påslakan, kan man ändra utseendet på rummet. Om du har ingen tid för tvätt i en vecka, kan du även vända påslakan. Å andra sidan, inte täcken inte komma med sådana fördelar.

Sammanfattning:

1. En täcke är en stor påse fylld med något isolerande material, som ull, fjädrar eller någon annan fyllning ämnen. En Aren är precis som ett täcke, men utan löstagbar lock.
2. När man talar om rengöring, har hela Aren som ska rengöras, som det yttre höljet inte kan tas bort. Å andra sidan, kan ett påslakan lätt tvättas, eftersom den lätt kan tas loss och tvättas separat.
3. Till skillnad från påslakan, är en tröstare normalt kemtvättas.
4. Medan påslakan kan lätt tvättas, kommer en tröstare inte stå upp till vanlig tvätt.