Skillnaden mellan Silver och Sterling SilverSilver vs Sterling Silver

Ofta är sterling silver och silver beskrivs som samma sak, men i verkligheten, är sterling silver endast en legering av silver. Silver, som brukar kallas fint silver, består av 99,9% rent silver. Å andra sidan, sterling silver består av cirka 92. 5% silver, och resterande 7. 5% (eller ännu mer) är av andra metaller. På grund av den höga andelen av silver i 'rent silver,' det kan inte användas för att göra dessa dagliga grov och tuff föremål. Rent silver är alldeles för mjuk om det skall göras eller formas till sådana föremål.

Därför metallexperter lägga till andra metaller som koppar, stål eller järn som ersättning för silver, men de kommer bara att fylla 7. 5-8% av hela metall så att föremål tillverkade från kombinationen kan stanna i sina former. När en adderar andra metaller till silver för att stabilisera dess form, är han eller hon i processen att göra sterling silver. Den vanligaste användningen av sådan ses på att göra olika redskap, som gafflar, knivar, skedar, kaffeserviser och många andra.

Sterling silver förlorar lätt sin lyster i många situationer, men i fallet av rent silver, kommer det att förbli icke-responsiva att förgifta på dess yta. Detta beror på att matt är mer lyhörd i legeringsmetaller. För att testa matt tendensen hos en metall eller legering, du helt enkelt måste gnugga fingret tätt över en glänsande bit av din provmaterial. I sterling silver, du brukar hitta några tråkiga fläckar på huden. Ändå kan du hålla din sterling silver objekt glänsande med en trasa eller bomull att regelbundet och försiktigt rengöra ytan. Dessutom, om du inte använder din sterling silver objekt under en längre tid, kanske du märker att vanära börjar visas.

När det gäller de användningar av silver beträffar, används den för att göra fina smycken och silverföremål, eftersom det är en mycket seg och glänsande metall. Dessutom är en av de viktigaste egenskaperna för silver att det kan hålla stabila i syre och vatten, men det blir också fläckas när den utsätts för svavelföreningar i luften eller i ett vattenmedium, vilket resulterar i en svart sulfid skikt. Nästan 35% av silver produkter används inom den fotografiska industrin. Slutligen, även om silver är känd som en icke-toxisk metall, tenderar dess salt ibland att vara giftiga.Sammanfattningsvis finns det två stora skillnader mellan silver och silver:

1. Sterling silver är huvudsakligen en legering av silver, bestående av nästan 92. 5% fint silver och 7. 5% andra metaller, som koppar, som gör det billigare. Fint silver är sammansatt av 99,9% rent silver, och det är lite dyrare. Att 'är därför det används för att göra smycken, och även i fotografiindustrin.