Skillnaden mellan Angiosperms och gymnospermerAngiospermer vs gymnosperms

De angiospermer och gymnospermer är en del av kungariket av växter. Den förstnämnda är i allmänhet betraktas som blommande växter medan gymnospermer är de som är kända som förfäder av sådana växter. Vetenskapligt, är frö lageranläggningar indelad i angiospermer och gymnospermer. En stor skillnad som ofta definierar dessa anläggningar är frön som den innehåller. De angiosperm frön är de som är dolda inuti frukten. De gymnospermer frön, å andra sidan, är utsatta och betraktas som nakna frön. I grund och botten, frön av den senare växten är de som utvecklas i ytor specialiserade blad. De angiospermer är de typer av växter som innehåller en äggstock i blomman och frukter tillverkas ofta från mogna dem. De gymnospermer är de växter är i allmänhet kon bärande karaktär.

Angiosperm Livscykelschema

När det gäller olika växterna, är angiospermer anses ha mer varierade arter som skulle inkludera träd, örter och buskar. De gymnospermer är de växter som oftast begränsade till Woody träd. I fysiska utseende, de fröbärande växter av angiospermer har rötter som kommer att hålla anläggningen i sin position och samla mineraler och vitaminer för sin näring. Bladen av dessa växter är de viktigaste källorna till födointag som stjälkarna blir att huvud transportsystem till hela kroppen. De gymnospermer är de som också har rötter och stam men saknar äggstocken och stigma finns på blomväxter.

När det gäller sexualitet, de flesta växter visat sig vara asexuell. Men gymnospermer är de växter som anses vara enkönade i naturen medan blomväxter är bisexuell. När det gäller reproduktion, de blomväxter har ofta detta pollen receptiva strukturer som är allmänt oberoende. De gymnospermer måste arbeta med naturliga medel för sin pollinering. Således, i de flesta av de gymnosperm växter, är endospermen produceras som en haploid vävnad. Detta beror på dubbel befruktning och trippel fusion inte finns i växter, som frövitan produceras före befruktningen. På den del av angiosperm är endospermen produceras som en triploid främst eftersom det är skapat under trippel fusion.Bladen av gymnospermer brukar betraktas som nålar som de verkar vara så. När det gäller deras livscykel, visar sig att överleva och grönt alla under hela året. De angiospermer är bättre kallas 'lövträ' och normalt dör under säsongen hösten. Oavsett skillnaderna, båda anses är produktiva växter som hjälper till miljön.

Sammanfattning:

1. angiospermer är utsäde bärande växter vars frön finns i en äggstock i en frukt. De gymnospermer är de vars frön exponeras och inte inneslutna i en FRÖÄMNE.
2. angiospermer är de växter som har triploid vävnader medan gymnospermer har haploid.
3. Bladen av angiospermer är platta medan de av gymnospermer är kon lager eller nålliknande.