Skillnaden mellan en matta och matta En matta vs matta

'Rug' och 'matta' är termer som används omväxlande. I vissa länder, båda orden är samma och har ingen skillnad, men i vissa andra länder är de helt två olika villkor.

I Amerika är en matta en golvbeläggning som läggs vägg till vägg, och mattor täcker endast ett litet område eller de områdesspecifik. Men i Indien, 'matta' och 'matta' bara används för att beteckna en beläggning över golvet.

När man jämför de två, är en matta som är mindre än mattan. Man kan säga att någon del av golvbeläggning som kommer mindre än 40 kvadratfot kallas mattor och de större än detta är mattor.

När mattor är permanent fäst vid golv och kan inte tas bort som enkelt, mattor är områdesspecifik, täcker bara en liten yta, och kan lätt tas bort.

Mattor kan lätt tas från en plats till en annan. Om en person vill ha mattan placeras i ett annat rum, är det möjligt. Men i fallet med mattan, är detta inte möjligt. Om en person flyttar ett hus, kan han lätt transportera mattor men inte så med mattor. Mattor kan användas som en central, hängde på väggarna, som en säng matta eller fot matta. Till skillnad från mattor, mattor finns i många mönster och stilar.Eftersom mattor är mycket stor, är det svårt att rengöra dem. Rengöring mattor, dock är mycket enkelt. Som mattor kommer i olika stilar och mönster, mattor är dyrare än mattor. Det kan ses som mattor vårdas ömt av familjer och även gått från en generation till en annan.

Vid jämförelse med mattor, mattor är tuffare motsvarigheter. De är mycket hållbara och smutsavstötande. Mattor också komma i många stilar, färger och mönster. I tjocklek, mattor är tjockare än mattor. När tjockleken ökar, är mattan mer lyxiga, och det finns en stor känsla när man går på det.

En annan sak är att mattor kan slitas ut mycket snabbare än mattor. Om en matta slits ut, kan den ersättas enkelt. Mattor kan glida och glida lätt, men en dubbel-stick eller matta pad kan användas för att förhindra det. Om mattor slits, är det enda alternativet att byta ut hela materialet.

Sammanfattning:

1. En matta är mindre än mattan.
2. När mattor är permanent fäst vid golv och kan inte tas bort som enkelt, mattor är områdesspecifik, täcker bara en liten yta, och kan lätt tas bort.