Skillnaden mellan elektriska och gasspisElectric vs gasspis

När en person är intresserad av att köpa en apparat för att värma sina hem, är det bra att förstå skillnaderna mellan de tillgängliga alternativen. Denna artikel täcker skillnaderna mellan en elektrisk spis och en gas spis, och som namnen enbart ange det faktiskt finns skillnader mellan de två apparater. De faktorer som kan anses innan köpet kan inkludera där apparaten ska användas, utgifterna har råd, och mängden värme som behövs.

Både gas och elektriska spisar har sina olika fördelar. Det kommer främst att bero på individen som en av de två kommer att vara det bästa köpet. En gas spis är mycket bekvämt att använda, och den kan användas var som helst, eftersom det inte kräver elektricitet. Även under ett strömavbrott, ditt hem kommer fortfarande att vara varm och toasty! Den kan använda antingen naturliga eller propangas, och det finns även en 'ren förbränning' alternativet med dessa gas stockar.

Gaskaminer inkluderar de delar av gas stockar, gas insatser och själv innehållande ventilationsfria enheter. De kräver inte en skorsten som din gamla trä spis. Om du har ett original trä spis, kan du välja att ha det konverteras till en gas spis, med relativt få svårigheter. En annan fördel med den gas spis, är att de har en fjärrkontroll som kommer att styra deras temperatur på avstånd.

Den elektriska spisen är en relativt ny uppfinning, och har bara varit tillgängliga för de senaste åren. Självklart, även det kräver inte en skorsten, men det kräver en elektrisk anslutning. Därför under ett strömavbrott, kommer du att vara kvar i kylan! Men andra än denna nackdel, elektriska spisar har många fördelar. De kan även likna en riktig öppen spis, och numera är de tillgängliga i olika nya alternativ och stilar. Precis som den gas spis, den har ett tilltalande utseende. Viktigare dock, har det en utmärkt värmegenererande kapacitet, av ca 10000 MEN 's.Båda typerna av eldstäder kan användas för nästan alla rummets storlek. Även om, kommer ett mindre rum uppenbarligen kräver mindre värme, och därför mindre pengar för att fungera. Du kan välja att köpa några eldstäder och distribuera dem i hela huset, i stället för att förvänta en för att värma hela hemmet. När du använder en elektrisk spis, har du också möjlighet att överföra värme till andra rum via en fläkt.

En elektrisk spis är billigare än en gas spis. Till skillnad från gas spis, även de inte kräver någon installation. De kan därför lätt transporteras från ett rum till ett annat. Ibland kallas rumsvärmare. Även gas spisar är initialt dyrare än elektriska spisar, deras gas stockar är relativt billiga, och de är lätta att underhålla. Kom ihåg att ta kostnaden för din el i beaktande, när överväger att priset på en elektrisk värmare. Det kan vara billig att köpa, men med tiden, kan de elektriska räkningar lägga upp. Inledningsvis gaskaminer kosta ca $ 2000.

Sammanfattning:

1. Elektriska eldstäder är billigare att köpa än gaskaminer.
2. En elektrisk spis kräver el för att generera värme, medan en gas spis använder naturliga eller propan gaser.
3. Med en elektrisk spis, kan den genererade värmen överföras till andra rum via fläktar. En gas spis har inte det här alternativet.