Skillnaden mellan rikedom och inkomstRikedom vs inkomst

Vem spelar 't vill bli rik? Det är svårt att hitta en person som spelar' t bryr sig om att bli rik särskilt i dagens 'väldigt oroliga och svåra tider. Detta är anledningen till att det finns lotterier och andra spel som erbjuder olika sätt att bli rik snabbt.

Med undantag för ett fåtal som har tur att födas till rika föräldrar, de flesta människor måste arbeta hårt för att försörja sig och överleva. De måste arbeta ännu hårdare och spara en del av sina inkomster för att bli rik och har all rikedom som de vill.
Rikedom definieras som att ha massor av materiella varor och pengar. Den kommer från den gamla engelska ordet 'Wela' som är från Indo europeiska ordet 'wel' som betyder 'att vilja eller lust.' Rikedom är något som de flesta om inte alla människor önskar.

I ekonomi, är rikedom nettovärdet av en individ, det vill säga värdet av alla sina tillgångar minus alla sina skulder. Den innehåller alla sina tillgångar såsom pengar, fastigheter och lös egendom. Det är resultatet av ett 's arbete som uppfyller alla sina behov och önskemål.
Medan rikedom representerar vad en person äger, är inkomsten vad han tjänar, och det består av inflödet av kontanter. I det långa loppet, skapar inkomster rikedom om den hanteras på rätt sätt. En person kan ha en stor inkomst, men om han inte 't spara, kommer han inte att kunna samla rikedomar.
Intäkter brukar uttryckas i monetära termer såsom den totala belopp som han mottar som en lön, lön, vinst, intressen, hyror och andra intäkter för en viss period. Det är vad en person tjänar och spenderar för konsumtion och även vad han räddar.Att ha en stor inkomst garanterar inte en person att bli rik. Höginkomsttagare har vanligtvis hög levnadsstandard som gör dem tillbringar mer medan det finns många som tjänar mindre inkomster men kan spara mer och få rikedom. Det beror helt på hur en person hanterar sin inkomst.
Inkomster intjänas omedelbart, men rikedom kan ta några år att förvärva. Rikedom kan förvärvas genom att spendera inkomst på saker eller tillgångar som kan generera ytterligare intäkter. Med tiden kommer inkomster från sina tillgångar vara mer än tillräckligt för sina behov.

Sammanfattning:

1. Rikedom är nettovärdet av en person, det totala värdet av sina tillgångar minus sina skulder medan intäkterna är den summa pengar som en person som utges för sina tjänster, försäljning av varor, eller dra nytta av investeringar.
2. Rikedom tar en stor mängd tid att förvärva medan intäkterna intjänas omedelbart.
3. Resultat genererar välstånd samtidigt som rikedom kan göra det möjligt för en person att njuta frukten av sitt arbete.
4. rikedom ingår kassa, fastigheter, personliga egenskaper såsom smycken och bilar medan intäkterna brukar representeras av en viss summa pengar.