Skillnaden mellan avbetalningsköp och LeasingHyrköp vs Leasing

Om du snubblar på dilemmat att välja mellan leasing och avbetalning, måste du först förstå den situation du befinner dig i och överväga de subtila skillnaderna i varje. När du gör en avbetalningsköp, du faktiskt köpa vad du betalar för. För att vara specifik, köper du möjlighet att köpa vid en överenskommen senare tillfälle. Hyra köparen bara ges möjlighet att köpa tillgången. Han kan så småningom få titeln eller rättigheter till tillgången när han helt har uppfyllt överenskomna villkoren för den sista delen.

I leasing, där 's ingen oro när det gäller ägande eftersom du bara använder något i bekostnad av en viss betalning (hyra). Du blir hyresgäst i en som gav dig tillstånd (uthyraren) att använda hans eller hennes tillgångar ( utrustning, egendom, etc.). Vid slutet av ett hyresavtal, du 'll sluta med ingenting som du just betalat för varan eller tillgång för hela din användning.

Situationen är annorlunda för avbetalningsköp som du kan komma med ett avtal om att köpa ut objektet eller tillgången. För en del visar sig vara ofördelaktigt eftersom du verkar att betala två gånger för samma tillgång eller egendom. De pengar du 'har redan investerat (under de första omgångar) före utgången av ditt kontrakt aldrig läggas till den överenskomna sista delen pris om du köper tillgången till slut. Kanske blir det bättre för dig om du bara få en lån och sedan använda lånebeloppet att betala för hela kostnaden för tillgången på framsidan.Leasing är också inte skottsäker. Om du deltar i ett hyresavtal för en längre tid, kan resultatet även vara värre än när du deltar i en avbetalning som du kommer att få betala mer än hälften av det ursprungliga priset på tillgången. Men ändå, det här är rätt sak att göra om du verkligen don 't har några planer på att äga tillgången du' re använder. Detta avtal är också bäst för kortsiktiga användare av egenskaper som dem som ofta flyttar från plats till plats på grund av arbetsrelaterade orsaker.

Sammanfattning:

1. Den viktigaste egenskapen av ett hyresavtal är separation av ägande mellan uthyraren och hyresgästen.
2. I en avbetalningsköp, finns det ett ägande av fastigheten genom uthyrning köparen endast efter betalning av den överenskomna sista avbetalningen.
3. I en avbetalningsköp, kommer tillgången att skickas till hyra köparen vid slutet av avtalet.