Skillnaden mellan mäklare och säljareMäklare vs Säljare

Folk tänker ofta på en mäklare och säljare när de vill köpa eller sälja en fastighet. Mäklare och säljare är proffs som arbetar med fastigheter. Men dessa två termer skiljer sig från en region till en annan. På vissa ställen de är allmänt kända som fastighetsmäklare, och på vissa andra platser finns det en tydlig skillnad mellan mäklare och säljare.

Innan vi ser på skillnaden mellan en mäklare och en säljare, är det bättre att titta på deras ansvar. Det finns knappast någon skillnad mellan ansvar en säljare och en mäklare. De båda har vissa skyldigheter som fastställandet av värdet på fastigheten, och ge vägledning och förslag på investeringar.

När man talar om skillnaden mellan en mäklare och en säljare, den största skillnaden ligger i licenskraven, och interaktion med kunden. Även en licens krävs för att bli en mäklare och en säljare, är det lättare att få en för att arbeta som säljare. Å andra sidan kommer en person få en mäklare 's licens endast om han eller hon har erfarenhet som säljare, och har genomgått en viss kurs. En person får en mäklare' s licens endast efter att ha passerat en examen.

Mäklare behöver mer utbildning jämfört med säljare. Arbetet med en säljare är ett steg mot jobbet av en mäklare.

Till skillnad från en säljare, arbetar en mäklare självständigt. En säljare kan bara arbeta under en mäklare, och inte har rätt att direkt ingå avtal med kunder. När kommer till listor, är alla av dem placeras under en mäklare 'namn, och inte i namn av en säljare. En mäklare är den person som direkt behandlar köpare och säljare. En säljare är endast under kontrakt, och hans inkomst erhålles från mäklaren.Sammanfattning:

1. Även om en licens krävs för att bli en mäklare och en säljare, är det lättare att få en för att arbeta som säljare.

2. En person får en mäklare 's licens endast om han eller hon har erfarenhet som säljare, och har genomgått en viss kurs.

3. En säljare kan bara arbeta under en mäklare, och inte har rätt att direkt ingå avtal med kunder. En mäklare är den person som direkt behandlar köpare och säljare.