Skillnaden mellan YTM och strömutbyteYTM vs Aktuell Yield

Avkastning fram till förfallodagen eller YTM och Löpande avkastning är termer som är associerade mer med obligationer. Det är inte så svårt att skilja de två. Villkoren själva visa att de är olika. Avkastning fram till förfallodagen är avkastningen när en obligation blir mogen, medan den aktuella avkastningen är utbytet av en obligation på nuet.

Aktuell avkastning används för att göra en bedömning av förhållandet mellan det nuvarande priset på obligationer och den årliga ränta på obligationer. Den YTM är en förväntad hastighet av avkastningen i samband med obligationer. Den nuvarande avkastning är den faktiska avkastningen en investerare skulle få.

Den YTM kan kallas som avkastning en person kommer att få för obligations fram till förfallodagen. Om en obligation är köpt på en rabatt på det nominella värdet, skulle ytm vara högre än den nuvarande avkastning som rabatten ökar avkastningen. Å andra sidan, om en premie betalas för obligations kommer ytm vara mindre till nuvarande avkastning.

Till skillnad från YTM hänvisar nuvarande avkastning till avkastningen i nuläget och kommer inte att visa den totala avkastningen av obligationen. Aktuell Yield tar heller inte hänsyn till de risker reinvestering.Den Avkastning till förfall bestäms genom användning av flera viktiga delar. Den nuvarande Yield är en sådan viktig del i att bestämma YTM. De andra avgörande inslag aktuella marknadspriset och det nominella värdet. Aktuell Yield kan beräknas genom att dividera den årliga utbetalningen av priset.

När avkastningen till förfall bestäms den totala avkastningen på investeringen, inte den aktuella avkastningen inte visa det.

Sammanfattning:

1. Löpande avkastning används för att göra en bedömning av förhållandet mellan det nuvarande priset på obligationer och den årliga ränta på obligationer. Den YTM är en förväntad hastighet av avkastningen i samband med obligationer.
2. avkastning fram till förfallodagen avgör den totala avkastningen på investeringen, inte den aktuella avkastningen inte visa det.
3. Om en obligation är köpt på en rabatt på det nominella värdet, skulle ytm vara högre än den nuvarande avkastning som rabatten ökar avkastningen. Å andra sidan, om en premie betalas för obligations kommer ytm vara mindre till nuvarande avkastning.