Skillnaden mellan Amulya Jeevan och Anmol JeevanAmulya Jeevan vs Anmol Jeevan

När man talar om Livförsäkring är Life Insurance Corporation of India allmänt accepterat i hela landet. Den har en bättre räckvidd än något annat försäkringsbolag i Indien. Varje år kommer Life Insurance Corporation of India ut med nya försäkringar. De två strategier som diskuteras här '' den Amulya Jeevan och Anmol Jeevan '' är lite gamla politik.

Dessa två politik Life Insurance Corporation of India är långsiktiga försäkringar, vilket innebär att de inte är vinstplaner. Både Amulya Jeevan Anmol Jeevan inte ge överlevnadsfördelar för en försäkringstagare men ger trygghet till innehavaren 'familj som Amulya Jeevan Anmol Jeevan är långsiktiga försäkringar, kommer en försäkringstagare inte ut för några löptids fördelar,. Den enda fördelen är att familjemedlemmarna .

Vid en jämförelse mellan de två term försäkringar, det finns vissa små skillnader. En sådan skillnad är i täckningen. När Anmol Jeevan levereras med Rs 25 lakh maximal täckning, kommer Amulya Jeevan med en minimal täckning av Rs 25 lakhs. Vid amulya Jeevan, finns det ingen övre gräns för täckning. Det kan ses att Anmol Jeevan levereras med minst täckning av Rs fem lakh, vilket inte är möjligt i Amulya Jeevan.

När det gäller premie, har en försäkringstagare av Amulya Jeevan att betala mindre än en försäkringstagaren Anmol Jeevan. Den högsta ålder en person kan ta Anmol Jeevan premie är 55 år. ? Den maximala ingångsåldern för Amulya Jeevan är 60 år.När det gäller maximal ålder på förfallodagen också, det finns en skillnad på fem år mellan de två politikområdena. När Högsta ålder på löptid Anmol Jeevan är 65, är det 70 år i Amulya Jeevan.

När försäkringstiden för Amulya Jeevan är fem till 30 år, är försäkringstiden för Anmol Jeevan fem till 25 år.

Sammanfattning

När Anmol Jeevan levereras med Rs 25 lakh maximal täckning, kommer Amulya Jeevan med en minimal täckning av Rs 25 lakhs.

Anmol Jeevan levereras med minst täckning av Rs fem lakh, vilket inte är möjligt i Amulya Jeevan.

En försäkringstagare av Amulya Jeevan måste betala mindre än en försäkringstagaren Anmol Jeevan.

Den högsta ålder en person kan ta Anmol Jeevan premie är 55 år. ? Den maximala ingångsåldern för Amulya Jeevan är 60 år.