Skillnaden mellan engångsposter och NRE konton? NRI? vs NRE Accounts

Indien är en av de många asiatiska länder med en hög grad av migration till andra länder som USA och i Europa. Det 'beror på att indianerna har en hög benägenhet för att lära sig engelska som är ett stort plus för dem som söker arbete, utbildning eller verksamhet på dessa platser. På grund av detta, en stor del av Indien' s ekonomi är beroende av pengar som skickas hem besparingar eller familjemedlemmar.

För att hjälpa sina medborgare som arbetar utomlands, gav den indiska regeringen dem särskilda klassificeringar för att påskynda banktransaktioner och att ge dem alternativ som till vilken typ av bankkonton för att öppna. Dessa kallas 'icke-inhemska indiska' och 'icke-Resident externa' konton.

I princip är alla dessa typer av bankkonton ges till indiska medborgare som inte är bosatta i Indien men vill behålla sina inkomster i sitt hemland. De kallas 'icke bosatta indianer' eller 'NRI.' Under Indien 'lagar, är en NRI arbetar eller gör affärer utomlands, arbetar för utländska statliga enheter såsom FÖRENTA NATIONERNA, eller arbetar som regeringsföreträdare i främmande länder.

Det 's förvirring mellan en NRI och en NRE konto eftersom båda hänvisar till banktjänster som erbjuds indier som är bosatta utomlands. I själva verket, en NRI eller utländska indiska avser medborgare och inte ett konto av något slag. Det' är bara används som en representation. 'NRE' eller 'icke-hemmahörande yttre' är en typ av bankkonto som öppnats av indianer som är borta från sitt land eller för NRI 's.

Under NRI bank, det finns en annan typ av konto bortsett från en NRE. Det 's kallas' NRO 'eller' icke-hemmahörande vanliga. 'De två konton har signifikanta skillnader från varandra där varje NRI bör veta om. Men innan vi gräva i vad som skiljer dem från varandra, det' s viktigt att förstå varför indier har denna inställning.Majoriteten av indianer som flyttar till andra länder gör det på grund av sin önskan att tjäna mer pengar eller få bättre utbildning. När de har uppnått sina mål, de brukar gå tillbaka eller hitta sätt att hjälpa sina familjer hemma. Ett bra sätt att göra detta är att öppna ett bankkonto i Indien. Inte bara detta att göra det lättare för NRIs att skicka och spara pengar i Indien, men med rätt typ av konto ger dem skatteprivilegier.

Endast NRI 's tillåts att öppna antingen en NRE eller NRO bankkonto i enlighet med indiska banklagar. Även om båda typerna tjänar ett liknande syfte, de har var funktioner som är unika från varandra.' NRE 'kan remitteringar i form av utländsk valuta och kan återkallas i rupier baserat på rådande valutakurser. dock insättnings rupier till kontot inte tillåtet. 'NRO,' på den andra sidan, är för NRI 's som vistas i Indien. Så lägga rupier på kontot är godkänt.

'Repatriering' eller 'skicka pengar utomlands' i olika valutor är tillåten i en NRE medan det är inte tillåtet för NRO konton. Enkelt uttryckt, NRI 's som är borta från Indien får sätta in pengar av något slag i sina NRE konton som de kan använda skattefria medan en NRO konto används för NRI' s som vistas i Indien. I vilket fall som helst, det 'är viktigt att ha båda kontona om möjligt.

Sammanfattning:
1. 'NRI' avser en indisk medborgare som arbetar eller bor utomlands medan 'NRE' är en typ av bankkonto som skapats för NRI 's.
2. Det finns två typer av NRI konton: Utländsk yttre och Utländsk vanliga.
3. NRE 's tillåter remitteringar i utländska valörer medan en NRO är för lokal valuta eller rupier.