Skillnaden mellan HSA och PPOHSA vs PPO

Med hälso- och sjukvårdskostnader fortsätter att stiga, är det ännu viktigare för varje individ att ha sjukvårdsförsäkring. Lyckligtvis, i USA, har du många alternativ när det gäller vilken typ av vård som du får, beroende på vilken typ av vård försäkring som du har. Här kommer vi att ta en titt på skillnaden mellan att använda din HSA, eller en hälso-sparkonto, och skaffa sig av en PPO, eller Preferred Provider Organization.

Som namnet antyder, är en HSA en hälso sparkonto planen innehavare som kommer att ha rätt till skattefördelar. En HSA är endast tillgängliga för dem som är inskrivna i en hög självrisk Health Plan. När du har en har kommer de medel som deponerats på kontot inte vara föremål för federal inkomstskatt.

Å andra sidan, är en PPO faktiskt en managed care organisation, som består av sjukhus, läkare och vårdgivare som har avtal med ett försäkringsbolag. Avtalet gör det möjligt för vårdgivare att erbjuda tjänster för att planera innehavare till reducerat pris. En PPO är en prenumerationsbaserad arrangemang för att ta emot medicinsk vård, medan en HSA är vanligtvis betalas av en person 'arbetsgivare.

En fördel som HSAs har över PPOs, är att om du inte använder de medel som tillkommer över tiden, kan du fortfarande använda den ökade mängden för framtida sjukvårdskostnader. Så i huvudsak, du får behålla de medel som inte spenderas. Detta är inte fallet med en PPO, som har en annan uppsättning regler för fonder som du inte använder för din hälsa vårdbehov.

Både HSA och PPO kan användas för receptbelagda läkemedel, tandvård eller vision tjänster, långvårds premier och avgifter för sjukvårdskostnader som annars inte omfattas. För att avgöra om det kommer att vara mer fördelaktigt för dig att använda HSAs över PPOs, kan du gå online och leta efter ränta räknare för att hjälpa dig att ta reda på vilket som bäst passar dina medicinska och ekonomiska behov.Sammanfattning:

1. HSA är en hälso sparkonto, medan PPO, eller Preferred Provider Organization, är en grupp bestående av läkare, vårdgivare och sjukhus.

2. HSA erbjuder skatteavdrag, medan offentliga postoperatörer inte.