Skillnaden mellan Freddie Mac och Fannie MaeFreddie Mac vs Fannie Mae

I processen för homeownership, kan en person möter begreppet 'inteckning.' 'Mortgage' är en fransk term som betyder 'döda löfte.' Dessa är lån som är säkrade genom en fastighet. Betalning för avbetalningarna görs under en viss tidsperiod. En inteckning säkrar åtagande som vill låna pengar som kommer att återbetalas. För vissa människor, är en inteckning den största och en av de allvarligaste ekonomiska förpliktelser som en individ kan göra. Grundläggande komponenterna i bolån är: egendom, inteckning, låntagare, långivare, intresse, och avskärmning.

Flera olika typer av inteckningar finns, och alla dessa är föremål för legala krav och lokala föreskrifter. Dessa typer är de justerbar ränta inteckningar och fast ränta inteckningar. Den vanligaste inteckning används av första gången husköpare är fast ränta inteckning. På grund av sin stabilitet, är sina betalningar fast. Och i händelse av en inflation av räntor, är intresset för inteckning påverkas inte, men fastighetsskatt och försäkringskostnader kan fortfarande ändra. I en justerbar ränta inteckning, är den initiala räntan lägre samt månadskostnaden gör det till ett populärt val. Räntan denna typ av lån är fast från början, men det kommer att justera regelbundet beroende på börsindex.

Så som innehar dessa system? Svaret är statligt stödda företag som ansvarar för finansiella tjänster, även känd som GSE. Dessa GSE är företag som skapas av den amerikanska kongressen. De hanterar och bidra till att förbättra kreditflödet i utvalda sektorer och att segmenten på kapitalmarknaden för att bli mer effektiva samtidigt. GSE debiteras med att förbättra tillgängligheten och sänka kostnaderna för krediter till lånesektorn. Exempel på dessa GSE är Fannie Mae och Freddie Mac, båda hantera hem finansiering.

Fannie Mae, som också är känd som Federal National Mortgage Association, är en GSE grundades 1938 av de ändringar i bostadslagen. Företaget tjänar pengar genom att låna till lägre priser, och när priset är högre, de lånar ut pengar. Fannie Mae köper inteckningar. Det paket sedan och säljer värdepapperiserade bolån på marknaden.Federal Home Loan Mortgage Corporation, eller Freddie Mac för kort, skapades 1970 med målet att expandera på andrahandsmarknaden för bolån i USA. Deras verksamhet är som de andra GSE; de köper inteckningar, pool och paketera dem, sedan sälja dem på den öppna marknaden precis som Fannie Mae.

Deras olikheter kommer från deras regler. Fannie Mae låter sina låntagare att ha hem lånegarantier upp till tio olika egenskaper, medan Freddie Mac tillåter endast upp till fyra enheter. De skiljer sig också på reglerna om mängden pengar i låntagaren 'hand när de begär finansiering på en icke-ägare ockuperade egendom. Fannie Mae tillåter två månader' reserver i handen medan Freddie Mac kräver sex månader 'reserver. En annan skillnad kommer i ner betalningsalternativ. Fannie Mae tillåter minst en tre procent handpenning medan låntagare från Freddie Mac måste ha minst fem procent handpenning.

Sammanfattning:

1. En inteckning säkrar åtagande som vill låna pengar som kommer att återbetalas. För vissa människor, är en inteckning den största och en av de allvarligaste ekonomiska förpliktelser som en individ kan göra. Grundläggande komponenterna i bolån tillhör, hypotekslån, låntagare, långivare, intresse, och avskärmning. Det finns också olika typer av pant som finns.
2. Statliga sponsrade företag skapas av den amerikanska kongressen som finansiella tjänster företag. En av segmenten är bolånesegmentet. Ett exempel på dessa GSE som uppgift att hantera bostäder 3. Fannie Mae och Freddie Mac.
4. Fannie Mae och Freddie Mac är företag som tjänar pengar genom att låna till lägre priser, och när priset är högre, de lånar ut pengar. De köper inteckningar paketera sedan och sälja värdepapperiserade bolån på marknaden.