Skillnaden mellan förmånsbestämda och avgiftsFörmåns vs definierade Bidrag

Eftersom pension har blivit en mycket stor oro i dagens 's tuffa tider, många frågar om vilken typ av pensionsplan är bättre för dem. Är det förmånsbestämd plan eller är avgiftsbestämd pensionsplan bättre? Jo, båda har sin egna uppsättningar av för- och nackdelar.

DBP (förmåns Pension) är en guldpläterad plan som har en fast beräkning. Det stämmer din totala års arbete gånger en viss procent av din genomsnittliga lön över dina senaste åren av arbete. De flesta statliga uppdrag bestämda planer ger 60% -70% av den anställde 'är genomsnittslönen under hans sista åren av arbete när de uppnår 30-35 år' servicenivån.

Proffsen av DBP inkluderar inflationsjusteringar och marknadsutveckling oberoende. Ålderspensionen är vanligen stor (ca 70%) av den anställde 'bidrag. Dessutom är den högsta nivån av månadsinkomst vanligtvis nått omedelbart före pensioneringen stadium som arbetar till förmån för arbetstagaren att stärka den övergripande beräkning av hans pension . Detta är också anledningen till tillsvidare arbetare som DBP.

På nedåtsidan, endast DBPs avsätta en liten del av pensionen för arbetstagaren 'make vid sin död. Andra pensionsplaner är mer flexibla när det gäller denna aspekt. DBPs också ses av många arbetsgivare som en kostsamt alternativ för pensionering och pension som 'är därför de nu föredrar DCP alternativ istället.I detta sammanhang är DCP (avgiftsbestämd pension) baseras på en fast procentsats från arbetaren 'lön (matchas av sin arbetsgivare). DCP är beroende av portfölj prestanda så det' är verkligen ingen garanti för hur mycket du 'll få på din pension. DCP är ett bra val för några eftersom du kan se dina pengar växa i processen, och i slutändan vad du ser är precis vad du 'll få. Du kommer också att ha mer kontroll över din portfölj eller pengar inom denna typ av plan. Däremot, om resultatet av din portfölj eller hur 't ser mycket bra, är chansen att din pension kommer också att bli något påverkas. Kan den anställde också behöva bidra extra ansträngning av att delta i sin portfölj för att generera bättre resultat .

I själva verket spelar arbetaren 't har mycket att säga om vilken typ av plan för att välja eftersom det är hans arbetsgivare som arbetar det ut för honom som en av sina tillsvidareanställda.

Sammanfattning:

1. DBP kan justeras för inflation.
2. DBP är vanligtvis stora och tenderar att vara mer kostsamt för de flesta arbetsgivare.
3. DCP tillåter arbetaren att ha viss kontroll över sin egen portfölj.