Skillnaden mellan en mäklare och rådgivareMäklare vs rådgivare
Skillnaden mellan en mäklare och rådgivare är att en mäklare är en handelsagent som arbetar som säljare, medan rådgivare inte säljer produkter.
En mäklare arbetar med försäljning av livränta produkter och försäkringar etc., och att de inte får betalt för deras råd, medan rådgivare arbetar för kunder och få betalt för de råd de ger till kunderna. Mäklare är bara försäljare, och få betalt när deras produkt säljs, medan rådgivare ge kontinuerliga tjänster för att upprätthålla verksamheten i sina kunder.

De flesta mäklare hålls till en lämplig standard, vilket står i kontrast till en rådgivare som följer förvaltnings standarder. En annan stor skillnad mellan en mäklare och rådgivare är att rådgivare skulle råda kunderna med lägsta kostnadsprocenten och ingen provision, medan en mäklare måste veta vad som är bäst för hans klient som är långivaren, och rekommenderar en dyrare fond.

En mäklare kan ta ut avgifter för sina tjänster så länge råd är relaterad till mäklartjänster, fritt och inga dolda värdepappersdepåer. Tyvärr finns det många mäklare som missbrukar och missbrukar detta skydd genom lagen Investment Advisors 1940, och vilseledande människor med falska annonser och användning av ord som finansiella rådgivare etc. investeringsrådgivning inte en nyckeltjänst om de erbjuder det till deras klienter eftersom deras enda uppgift är att köpa och sälja låneprodukter.Rådgivare, till skillnad från mäklare, ta emot betalningar för tillhandahållande av rådgivning och värdepapper. Mäklare som erbjuder konton baserade på någon avgift hålls till samma standard som finansiella rådgivare.
Rådgivare är registrerade hos SEC och regleras enligt lagen Investment Advisors 1940, medan mäklare är föremål för en annan regelverk kallas Securities Exchange Act från 1934, och även följa den privata sektorn reglerande organisationer. Rådgivare måste sätta till förmån för sina kunder före sin egen, medan mäklare inte hålls till samma standard eftersom tekniskt, representerar han en mäklarfirma och håller intresset för hans företag inför intresse av låntagaren.

Sammanfattning:
Mäklare är representanter för mäklarfirmor som arbetar på uppdrag, och köpa eller sälja investeringsprodukter.
Finansiella rådgivare ge råd till sina kunder och få betalt för det.
Mäklare har inte behörighet att ge råd till sina kunder.
Rådgivare hålla intresset av sina kunder framför sina egna intressen.