Skillnaden mellan CFD och NDFCFD vs NDF

På den finansiella marknaden, är lika enkelt som att förlora det att tjäna pengar. Även om det finns bara två slutresultat, antalet sätt att nå dit är svårt att räkna. CFD (Contract for Difference) och NDF (icke leveransbara terminskontrakt) är två instrument som låter pengarna flöda och är ett par av de många sätt att göra eller förlora pengar. Den största skillnaden mellan CFD och NDF är att NDF är rent penning medan CFD inte är det. En CFD kan innebära utbyte av varor eller tjänster medan NDF innebär endast utbyte av pengar.

En annan anmärkningsvärd skillnad mellan de två är att använda flera valutor i en NDF, men inte nödvändigtvis i en CFD. I enklaste form är en NDF princip två motparter som satsar på växelkursen av två valutor. När NDF förfaller, tjänar eller förluster endera parten beroende på vilken riktning växelkursrörelser.

I en CFD båda parterna är överens om att köp av varor på en uppsättning-upon priset för en viss period. Om priset sjunker, köparen faktiskt förlorat pengar eftersom han kunde ha köpt det som ett lägre pris. Om priset ökar, gör köparen pengar eftersom han köper det billigare än det rådande marknadspriset. CFD kan användas för att ta en chansning och tjäna pengar precis som en NDF, men det kan också användas för att minska risken för att ett företag tar. Ett bra exempel på detta skulle vara ett företag som ständigt behöver köpa en viss vara. Med en CFD är att företaget därför isolerade från plötsliga förändringar i prissättningen av den varan. Det är ganska likt få försäkring på din bil.Den sista stora skillnaden mellan NDF och CFD är att utbytet av pengar är bara fiktiv i NDF men inte i CFD. Med CFD, pengar och varor som faktiskt byter ägare, men endast skillnaden byter ägare i en NDF. Till exempel. Företag A och B skapar och NDF med USD och EUR med ett nominellt belopp om 100 miljoner. Vid slutet av NDF, växelkurs rör med 1%. Det vinnande företaget gör då 1% av det nominella beloppet för totalt 1 miljon. Det är det totala belopp som rör sig och inte hela 100 miljoner.

Sammanfattning:

1. NDF är rent penning endast medan CFD ISN 't
2. NDF innebär flera valutor medan CFD spelar 't