Skillnaden mellan betalkort och kreditkortbetalkort vs kreditkort

Människor är ibland förväxlas med avseende på kreditkort och betalkort. De tror ofta en är en synonym till den andra. Men verkligheten är att de två korten är inte samma sak.

Kreditkort är de som tillåter en att göra inköp på ett poängsystem och det gör att vrida runt tillgodohavande. Detta innebär att du kan betala mindre än det faktiska belopp som skall betalas och balansen beloppet kan göras till nästa månad 'kredit. Å andra sidan, betalkort är de som kräver att du för att slutföra betalningen, vilket innebär att du är inte tillåtet att överföra balansen till nästa månad.

En annan skillnad mellan kredit- och betalkort är i kreditgränser. Betalkort inte ge kreditgränser, vilket innebär att du kan ha obegränsad kredit. Kreditkort har fasta kreditbegränsningar och om en person överskrider kreditgränsen är en fin laddad.

Medan kreditkort tillåta en person att ha en balans i sitt konto, betalkort inte tillåter sådana saldon. När det gäller intresse, betalkort inte komma med något intresse eftersom de inte tillåter överföring. Tvärtom, kreditkort kommer med intresse eftersom de möjliggör överföring av krediten. Men den goda del är att det finns ingen anledning att betala ränta med kreditkort om betalningen sker före den frist.Alla betalkort kommer med en årlig avgift, medan endast en del kredit ut årsavgifter.

Sammanfattning

1. Kreditkort är de som gör att man kan göra inköp på ett poängsystem och det gör att vrida runt tillgodohavande. Detta innebär att du kan betala mindre än det faktiska belopp som skall betalas och balansen beloppet kan göras till nästa månad 's kredit.
2. Betalkort är de som kräver att du för att slutföra betalningen, vilket innebär att du inte får föra över balansen till nästa månad.
3. Alla betalkort kommer med en årlig avgift, medan endast en del kredit ut årsavgifter.