Skillnaden mellan NRE och NRONRE vs NRO

Personer med NRI status (Non Resident Indians) kan välja mellan två alternativ när du öppnar ett bankkonto i Indien, vilket är en NRE eller NRO konto. Alla NRI intresserad av att öppna ett bankkonto på en indisk bank kan använda kunskapen om variansen mellan dessa två kontotyper. Den mest grundläggande användning av dessa konton är för pengar hemtransport från individen 's utländska bank.

En NRE konto är ett utländskt Extern bankkonto i rupier denominerade. Det kan vara en besparing, ström eller en fast depå, och öppnas genom att deponera pengar (utländsk valuta) vid tidpunkten för öppnandet. Detta kan göras i noterna, eller genom att använda resenären 'checkar. Medel på detta konto kan feely skickas till ett annat land.

En Utländska Ordinary konto (NRO) är den vanliga bankkonto, men öppnas av en indisk medborgare som har för avsikt att bli en icke Resident indiska (NRI) utomlands. Detta konto skall ge de flesta av de tjänster som erbjuds av NRE konto, men någon repatriering genomförs genom detta konto bör göras till RBI genom att fylla i nödvändiga pappersarbetet.

Öppna konto

En NRE konto kan öppnas individuellt eller tillsammans med en annan NRI, utan godkännande under förutsättning att medel överförs i en fritt konvertibel valuta. Ett NRO konto men kan också gemensamt öppnas för rupier transaktioner utan godkännande, men ett gemensamt konto kan öppnas av en NRI med hemvist.

Vilka medel kan hållas och dras från antingen konto?

Utländska remitteringar eller lokala medel som tillhör en NRI som skulle skickas till honom kan i stället sättas in på hans NRE eller medel skulle kunna överföras från en annan NRE konto bibehålls i Indien. NRE konton tillåter endast utländsk valuta, och inte rupier, men uttag rupier är tillåtet från detta konto.
NRO håller medel som inte är berättigade att sändas utomlands. Men en nro konto tillåter både utländsk valuta och rupier insättningar, men uttag är endast i rupier.

Skatt på räntaRänta på en NRO konto, liksom på tillgodohavanden i detta konto, beskattas baserat på kontoinnehavaren 's skatteklass. Emellertid är räntan på en NRE konto helt befriade från inkomstskatt, liksom rikedom skatt som annars skulle tas ut på kreditbalanser kontot. Dessutom behöver kontanta gåvor till detta konto inte locka skatter.

överföringar

Medel kan överföras från en NRE till en NRO konto, men överföring från en NRO till en NRE är inte tillåtet. När en överföring till en NRO från en NRE konto har gjorts, är de medel som anses vara icke-återsändande, och som sådan, kan de inte föras tillbaka.

Sammanfattning:
En NRE är Utländska Extern konto, medan en NRO Icke Resident vanliga konto; båda alternativen är tillgängliga för NRIs.

En NRE konto kan öppnas gemensamt av två NRIs, medan en gemensam NRO behöver en NRI och hemvist.

En NRE tillåter endast utländsk valuta och uttag rupier, medan en NRO tillåter både utländsk valuta och rupier insättningar, men bara rupier uttag.

Ett NRO konto tjänar skattepliktig ränta, medan räntor och tillgodohavanden på en NRE konto inte beskattas alls.