Skillnaden mellan tidiga insatser och tidiga beslutTidiga åtgärder vs tidigt beslut

Ovanpå den vanliga processen att ansöka om inskrivning till ett college i ditt val, det finns redan några andra alternativ som gör flödet mycket lättare för dem som är mer eller mindre säker på att gå till en viss skola. Tidiga insatser och tidiga beslut planer är två nya sätt att skaffa dig tidigare antagna.

Båda processerna möjliggör en student att gälla vid en mycket tidigare tidpunkt (typiskt i november) i motsats till den vanliga allmänna antagning säsong. Fördelen med dessa planer är att det kommer att låta dig veta om beslutet antagning mycket tidigare än våren. I januari eller till och med så tidigt som i december, du 'll redan har en chans att veta om du' ll få tillträde till din blivande institution eller inte. Hur dessa två planer skiljer sig?

Innan du skickar din slutliga ansökan till college, måste du först fråga dig själv om du verkligen är säker på att anmäla sig som skolan eller inte. Detta kommer att ligga till grund för vilken typ av tidig entré plan du 'll välja eftersom det finns några skyldigheter att hedras. Till exempel, om du ska tillämpa använda tidigt beslut vägen, ska du veta att detta är en bindande plan . detta innebär att du måste gå till denna college om de någonsin meddelar dig om sitt godkännande.

Oftare än inte, denna plan ingår också betydande ekonomiskt stöd för eleven. När du har ansökt om tidigt beslut planen, är du redan hindras från att tillämpas på andra högskolor använder ett snabbt beslut. Ändå kan du fortfarande skicka in din ansökan till andra institutioner via traditionella antagningsprocessen. Men när du får den tidiga positiva anmälan från din favorit college, måste du avbryta alla dina andra program från sekundära alternativ.Å andra sidan, är en tidig handlingsplan skiljer sig från ett tidigt beslut, eftersom det är en icke-bindande plan. Detta innebär att även om du får ett meddelande om att du 'har redan accepterats tidigt, kan du ändå välja att inte acceptera erbjudandet omedelbart och gå vidare till andra institutioner om du så önskar. Du' ll ges fram till våren för att kompensera din sinne om du 'll gå för det eller inte. Även om du' ve redan lämnat in en ansökan av tidiga åtgärder för att din första college val, du kan fortfarande ansöka om andra tidiga åtgärdsplaner till andra institutioner.

Idag är många institutioner placera en hög prioritet på dem som ansöker via dessa planer eftersom det visar oftast eleven 'intresse och engagemang för att anmäla sig till skolan.

Sammanfattning:

1. tidigt beslut planer bindande till skillnad från tidiga åtgärdsplaner.
2. I början av beslutsplaner, kan du inte längre gälla tidigt att andra institutioner när du 'har redan meddelade tidigt beslut plan för din första college val.
3. Det är tillåtet att ansöka om ett snabbt beslut planen i taget medan du kan ansöka om flera tidigt handlingsplaner samtidigt.