Skillnaden mellan direktdebitering och Standing OrderAutogiro vs Standing Order

Om du har gjort ett företag som behöver en ordentlig och jämnt kassaflöde, då måste du vara förtrogen med båda termerna som 'direktdebitering' och 'stående order.' Båda dessa alternativ är gjorda för ett liknande syfte, som är att låta din bank för att göra regelbundna betalningar till ditt företagskonto. I båda alternativen, måste du välja det begärda beloppet som du vill betala efter jämna mellanrum. Kort sagt, dessa två alternativ är de enklaste fakturering betalningslösningar.

Nu när du gör en stående beställning som betalningsmetod, så finns det två huvudsakliga nackdelarna med denna metod. Först kan du inte ändra betalningsbeloppet utan indragning av de äldre mängder. Detta innebär att varje gång du behöver för att göra ännu en liten förändring i betalningsbeloppet, måste du göra ett nytt konto som kommer att kosta dig en hel del administrativa avgifter. På detta sätt förlorar en massa pengar i administrationstjänster. För det andra, om betalningen inte görs till ditt företagskonto på grund av någon anledning, då det kan ta upp till en månad för att informera dig om att betalningen inte har gjorts. Detta är också ett allvarligt problem eftersom det kan störa kassaflödet i ditt företag.

Med dessa två nackdelar, människor fortfarande använder en stående beställning som deras betalningsalternativ, och det enda skälet bakom det är dess enkelhet. Förfarandet för att göra det hela är mycket enkelt, och det finns inte en enorm mängd pappersarbete som bör avskräcka dig från att anta denna metod.Å andra sidan, är en direktdebitering mer lämpade för dina affärsbehov, och det har flera fördelar jämfört med stående beställning. Den första fördelen är att du kan ändra din prissättning och betalningsbelopp när som helst utan några extra pappersarbete eller administration avgifter. Du kan också erbjuda några attraktiva betalningsvillkor till dina kunder som kan göra dina affärsrelationer bättre. Den största fördelen som en direktdebitering erbjuder är kunden 's säkerhet. Det här är en helt ny tjänst, men det är mycket effektivt. Du kan erbjuda en fördefinierad säkerhetsalternativ till din kund som kommer att säkerställa att om någon fel betalning sker genom några missförstånd, då kan återföras på bankens meddelande. dessa är de fördelar som en direktdebitering har över stående beställning. autogiro är mer används dessa dagar, och människor litar denna metod för sina återkommande betalningar som skall göras.

Dessa är alla fakta om båda dessa metoder. Nu valet beror helt på ditt företags behov. Om du känner dig som en stående order är bäst för ditt företag, så kan du välja det alternativet. Men från ovanstående diskussion är det tydligt att en direktdebitering är mer gynnsam för din verksamhet och även dina kunder. Denna diskussion är inte att tvinga dig att göra något, men dess grundläggande syfte är att upplysa dina tankar så att du kan fatta rätt beslut för dig själv. Så analysera dina affärsbehov och välja den bästa metoden.
Sammanfattning:

* Båda metoderna har samma syfte i att betala dina återkommande betalningar.
* En stående order är lite mer felaktig än en direktdebitering.
* Fler kostnader för administrationsavgifter med en stående beställning.
* Människor kommer att välja en stående beställning på grund av enkelheten i förfarandet.
* En autogiro ger dig mer flexibla villkor och kund säkerhet som kan förbättra dina affärsrelationer.