Skillnaden mellan PPO och POSPPO vs. POS

Idag är fler och fler människor blir hälsomedvetna. Människor är nu överväger olika alternativ för att försäkra sig om att de kommer att täckas när det gäller tider av sjukdom. I detta avseende många managed planer sjukvård spelar in. Om du har hört talas om villkoren HMO, PPO och POS, så kanske du inte är så främmande för dessa mycket vanliga hanterade system vård. När det gäller de två sista planerna nämns ovan, är PPO helt kallas Preferred Provider Organization, medan POS är Point of Service plan.

Så vad är villkoren för POS? POS strategi är precis som HMO, eftersom du har en primärvårdsläkare som du lätt kan besöka gratis. Du är fri att gå utanför ditt nätverk av leverantörer, även utan att besöka din primärvårdsläkare. Men du kommer att få betala en större summa per besök till varje unaccredited (icke POS) leverantörer. Naturligtvis kan du spara mer pengar om du bara stanna med tjänsterna från leverantörer inom POS nätverket. Du är också i uppdrag att ansöka om din ersättning hävdar själv för utgifter utanför POS.

PPO, tvärtom, är en sammanslutning av läkare (som sjukhus eller läkare själva) som gör vården till sitt mål företag eller grupp av kunder. Dessa PPO föreningar är antingen backas upp av stabila organisationer eller stora försäkringsbolagen. Det viktigaste inslaget med PPO är att du inte längre behöver söka remisser från din primärvårdsläkare. De som är medlemmar i PPO har också möjlighet att välja leverantörer (läkare) utanför PPO nätverk. Oftast kommer försäkringsbolaget sponsrar din PPO endast återbetala hela beloppet av dina kostnader om du utnyttja PPO certifierade leverantörer. Annars kommer du bara få tillbaka ungefär 80% av vad du har använt om du väljer de läkare som inte tillhör din PPO förening.

Dessutom är en av de klara fördelarna med PPO plan som du har en 'ur fickan bekostnad'. Detta innebär att dina utgifter måste nå den högsta, eller takbeloppet för försäkringsbolaget att betala hela kostnaden citeras i PPO 's availment politik. Kostnader som risker, liksom dina betalningar för co-försäkringar, ingår i denna ur fickan bekostnad mössa. Självklart, din månatliga försäkringspremier räknas inte.Sammantaget båda planerna bidra till en mer övergripande strategi för att ge sjukvård till sina medlemmar. Men naturligtvis, bara se till att du överväga alla alternativ när det gäller din plan 's täckning politik, kostnader och övergripande bekvämlighet av tjänster. Här är en sammanfattning av skillnaderna mellan PPO och POS planer.

1. Med en PPO, är co-pay mycket högre jämfört med POS planer

2. PPO har också en ut ur fickan bekostnad, och du behöver inte söka remisser från din primärvårdsläkare.