Skillnaden mellan med och utan säkerhet kreditkort Säkrade vs oprioriterade kreditkort

Handel eller handel är överföring av äganderätten till varor och tjänster från en individ till en annan. Det gjordes först genom byteshandel, och sedan pengar infördes och blev den mest accepterade bytesmedel.
I början av 1900-talet, var konceptet att använda ett kort för att köpa varor och tjänster infördes. Det började i USA i försäljning av bränsle i form av en rektangulär plåt präglad med kunden 'namn och adress.
Diners Club skapade sedan en generell kort som kan användas för alla typer av inköp. Det utfärdas av en leverantör efter godkännande och accepteras på flera olika handelsfartyg anläggningar. När en transaktion har gjorts, undertecknar kortinnehavaren ett kvitto för att ange sitt samtycke att betala utgivaren.

Det finns två typer av kreditkort, och utan säkerhet. En säker kreditkort är ett som är säkrade genom ett depositionskonto av kortinnehavaren. Han måste sätta upp till 200% av sin önskade kreditgräns, eller emittenten kan bara be om en mindre mängd insättning.

Trots insättning är kortinnehavare förväntas göra regelbundna betalningar som det deponerade beloppet inte kan användas som månatliga betalningar kan inte heller dras medan kortet fortfarande är aktiv eller öppen. Efter flera betalningar, kommer den första insättningen så småningom återlämnas. Insättnings fungerar som säkerhet för kortinnehavaren 's kreditköp. Secured kreditkort har högre årliga procentsatser (APRs), serviceavgifter och avgifter eftersom de flesta säkrade kortinnehavare är de som inte är berättigade till oprioriterade kreditkort på grund av en dålig kreditvärdighet .
Det är det enda alternativet för dem, och det ger dem en chans att bygga upp sitt rykte igen och återupprätta sin kredit värdering och borgenären 'förtroende för dem. Människor som inte har en kredithistoria erbjuds också säkrade kreditkort i början.Oprioriterade kreditkort, å andra sidan, är de som utfärdas till personer med en god kreditvärdighet. Den potentiella kortinnehavaren 'skuld-till-tal, sin tid på sitt jobb, antal konton och sena eller missade betalningar beaktas.
Gränsen är baserad på kredit rapporter från kreditupplysningsföretag. Människor som har hög kreditvärdighet poäng får högre kreditgränser och lägre räntor. Det finns inga initiala betalningar som krävs, och endast den årliga avgiften måste betalas.
Sammanfattning:

1. En säker kreditkort är ett kreditkort som kräver ett depositionskonto från kortinnehavaren medan en osäker kreditkort inte kräver någon initial deposition eller en betalning.
2. Säkrade kreditkort utfärdas till personer med en skadad kreditvärdighet och de som inte har någon kredit poster ännu medan oprioriterade kreditkort utfärdas till personer som har en god kreditvärdighet.