Skillnaden mellan banköverföring och EFTBanköverföring vs EFT

Tillkomsten av globaliseringen har tagit bort svårigheten att sköta sina affärsförbindelser med andra länder. Det har tagit bort exportavgifter, tariffer och ledde till sammankopplingen av ekonomierna i olika länder genom frihandel, direktinvesteringar, spridning av teknologi, kapitalflöde, och migration av medborgare och arbetstagare.

Arbetare migration har blivit en av de största inkomstgenererande källor flesta ekonomier särskilt i de underutvecklade eller utvecklingsländer. Migrantarbetare skickar de flesta av sina inkomster hem i form av överföring.
Remittance är en oundgänglig del av varje ekonomin i länder som Filippinerna, Indien, Sri Lanka och de flesta asiatiska länder. Det är processen att föra över pengar från en viss individ till en annan som ligger på en långt borta plats som gör det omöjligt att ge pengarna personligen.

Banker och andra finansiella institutioner erbjuda sina tjänster i penningtransaktioner. Det görs med hjälp av en enda eller flera finansiella institutioner. Det finns flera sätt att efterskänka eller skicka pengar; den mest använda idag är elektronisk överföring (EFT).
Det görs elektroniskt och utnyttjar datanät. Det inkluderar kredit- och betalkort som används för att betala för inköp och andra tjänster, lönekonton anställda i ett företag, direktdebitering av räkningar såsom el och kabel räkningar, internetbanker och banköverföringar.En banköverföring är en typ av elektronisk överföring från en enhet till en annan. Det kanaliseras via ett bankkonto till ett annat eller genom andra finansiella institutioner som Western Union och vissa pantbank som även erbjuder denna tjänst. Det är ett säkert sätt att skicka och ta emot pengar. Även om banköverföringar kan vara säker, har vissa EFT tjänster såsom kreditkort varit föremål för kontroverser över säkerheten. Kreditkortsbedrägerier har blivit vanligare, och kunder berövats sina pengar på detta sätt.

EFT erbjuder ett bekvämt sätt att betala räkningar och skyldigheter, även om det nu är möjligt att betala skatt, social trygghet, skol skyldigheter, anställdas löner, inköp av varor och tjänster, och även köp av flygbiljetter. Det är redan möjligt att köpa material som bara kan köpas från ett annat land och betala elektroniskt. Efter betalning har sänts, kommer objektet att levereras till kunden. En banköverföring är vanligtvis emot kontant men kan också användas för online-transaktioner.
Sammanfattning:

1. elektronisk överföring är en elektronisk överföring av medel och inkluderar användning av kreditkort och betalkort, online överföring av medel från en arbetsgivare 'konto till de anställdas, konton och betala räkningar, medan en banköverföring är en typ av elektronisk överföring.
2. En överföring anses vara den säkraste formen av överföring av medel från en enhet till en annan medan vissa typer av elektroniska överföringar, såsom kreditkort, har säkerhetsproblem.