Skillnaden mellan HMO och PPOHMO vs. PPO

Idag, alla bara vill vara försäkrad. Alldeles särskilt om deras hälsa står på spel, folk vill utnyttja av högsta kvalitet medicinsk service som möjligt. I detta avseende är två typer av försäkringar kommit att spela. Dessa är HMO och PPO planer.

HMO står för hälsa underhåll organisationer. Dess sjukersättningar är helt grundläggande. HMO försäkra sina medlemmar i de enklaste hälso- och sjukvård, inklusive förebyggande sjukvård såsom klinikbesök eller hälsokontroller, fysiska undersökningar och vaccinationer.

Men när det kommer till akutvård, är HMO sägs vara i genomsnitt. De har ett förutbestämt protokoll för nödsituationer, särskilt för alla vård sökt utanför deras befintliga nätverk av leverantörer. En annan nackdel med HMO, är dess oflexibla karaktär. De flesta människor vill söka medicinska konsultationer från deras föredrog läkare, och att de inte kan göra detta lätt under HMO planer. Enligt en HMO, måste de först för att besöka sina primärvårdsläkare (PCP) före utnyttjar någon medicinsk service. Därefter kommer de att behöva be om en remiss (s) från PCP för att kunna se alla tillgängliga specialist ingår i nätverket. Det är inte möjligt att hänvisas direkt till din egen läkare val om han eller hon inte är i din HMO 'nätverk.

Dessutom, HMO begränsar också omfattningen eller omfattningen av vad som kommer att behandlas i en medicinsk procedur. De har redan ett förutbestämt kriterium om en viss primär behandling kommer att täckas av HMO eller inte.

På grund av alla dessa stel och begränsningar, är det men rättvist för HMO plan för att vara berättigat med en mycket lägre kostnad till skillnad från andra försäkringar. Detta är också anledningen till att många företagskunder eller företag väljer HMO plan för sina anställda. Sina anställda, å andra sidan, kommer endast att krävas för att presentera sina HMO kort för sina kostnader som skall betalas av den försäkring företag. Några av de mest anmärkningsvärda organisationer som erbjuder HMO planer Aetna och Kaiser Permanente.PPO är en annan typ av försäkring populär bland många sektorer i samhället, särskilt för dem som har råd att betala sina högre premier kostnader. Vad 'är bra om PPO är att den innehåller specialiserade medicinska behandlingar ovanpå den grundläggande regimen erbjuds i HMO. Generellt PPOs är mer flexibla och mindre restriktiv. Medlemmen PPO kan gå till någon specialist inom nätverket utan samråd eller hänvisningar från en PCP. på grund av detta slag, stora detaljhandels kunder prenumerera ofta PPOs. En av de mest anmärkningsvärda PPO organisationer är Blue Cross Blue Shield PPO plan.

Sammantaget fler konsumenter av sjukvården föredrar PPO över HMO grund av dess flexibilitet, även om det kommer vid en relativt högre premie.

1. PPOs är mer flexibla och mindre restriktiva än HMO.