Skillnaden mellan fonder och aktierFonder vs Stocks

En välbekant fråga, vad är skillnaden mellan fonder och aktier? Detta är en debatt som är oftare än inte, olösta, eftersom människor inte kunde hitta i hjärtat av dessa ämnen.

Aktieplacering är där investeraren kommer att behöva köpa aktier som erbjuds av ett visst företag. När aktierna köps, hoppas investerare att dra en vinst från sin investering. Investeraren 'vinst kommer att öka om värdet på aktierna växer, och på samma sätt, bör värdet på aktier faller, investeraren kommer att möta misslyckande sin investering. Detta är den grundläggande karaktären av lager investera.

Å andra sidan, fonder, istället för att vara aktier från ett specifikt företag, består av en kollektiv grupp av aktier, obligationer och andra värdepapper. I detta fall investeraren hoppas på betydande vinster från hans kollektiv av investeringar. Bestånd som gör väl kan kompensera för bristerna i de lager som inte har utförts så bra, och det är en fördel med en fond investering. Denna process kan faktiskt bli ganska lukrativ, och är en populär form av investeringar över hela världen. En ömsesidig fonder investerare kan få ännu mer intäkter, bör hans kollektiv grupp av bestånd utvecklas väl.

Därför ber vi den grundläggande frågan en gång, vad är skillnaden mellan fonder och aktier? Svaret är nu tydligare: En ömsesidig fonder investerare kommer att försöka dra nytta av en kollektiv grupp av bestånd, medan en aktie investerare hoppas på vinster från aktier i ett enskilt företag. Den totala riskfaktorn för fond investerare är lägre än för aktie investerare. Som en förklaring, bör en eller två av lagren från kollektivet inte ger vinst, är det inte alltför mycket av ett problem, eftersom andra bestånd från kollektiv kan utföra mycket bra, och därför, som täcker dina förluster från misslyckas lager. Lager investera har mer förknippas risk, eftersom du litar på resultatet av endast ett företag. Fonder och aktier arbetar med olika principer på marknaden, men det är denna grundläggande diversifiering som sätter de två investeringsalternativ isär.

Många föredrar att investera i fonder, men det är helt klart ett val för individen.Sammanfattning:

1. Fonder består av en kombination av olika aktier, obligationer och andra värdepapper.

2. Att investera i aktier är att köpa aktier i ett enskilt företag.

3. En andel i en fond investering liknar köpa många mindre lager aktier. De anses bära lägre risker, eftersom de erbjuder diversifiering.