Skillnaden mellan brutto- och nettoresultatet.Brutto vs nettoresultatet.

Många människor möter fullkomlig förvirring när de ombads att ange skillnaden mellan brutto- och nettoresultatet. ? För att vara fullständig kontroll över din ekonomi måste du förstå de konkreta skillnader mellan de två. Både personliga och affärsmässiga ekonomi kan påverkas i hög grad om du saknar denna relevant kunskap.

Som anställd är din lön bestäms av flera faktorer. Din lönebesked kommer att innehålla en uppsättning av två siffror. Den första siffran är klassad som din 'bruttoinkomst'. ? Det är det belopp din arbetsgivare har gått med på att betala dig för antingen en vecka eller månader till ett värde av arbete innan regeringen tar dig några skatter. Denna beräkning blir en något mer komplicerad om du driver ett företag eller stort företag. För att beräkna din bruttoinkomst från näringslivet, måste du först ta bort kostnaden för varorna. En enkel beräkning är följande; Kostnad per försäljningsenhet '' totala kostnaden för sålda varor = Bruttoresultat. Om beräkningen ger en negativ siffra, är det olyckligt, men företaget har inte gjort några pengar under verksamhetsåret.

Nu kommer den knepiga lite eftersom vi lever i ett demokratiskt samhälle vi förväntas betala en viss skatt till staten. Regeringen ser på det belopp som vi tjänar. Nivån på din bruttoinkomst bestämmer vilken nivå av skatt måste du betala. Ju mer du tjänar, desto mer måste du betala. Olika länder har olika avdrag och regeringen har rätt att dra av din bruttoinkomst därefter. Du kan ofta hitta dig själv med en extremt uttömda slutliga siffran efter alla skattesystemen dras.Business Intäkter är ännu mer förvirrande för företagets ägare. Nettoresultatet beräknas genom att subtrahera inte bara kostnaden för varor, men också några driftskostnader som har inträffat medan du kör din verksamhet. Listan som du kan göra anspråk på är oändliga. Naturligtvis fördelarna med detta är att ju mer du dra, desto lägre blir din inkomst blir och desto mindre regeringen kan beskatta dig för.

Sammanfattning

För en individ, är den lön som arbetsgivaren betalar du före avdrag bruttoinkomst.

För ett företag är bruttoinkomst som fastställts av följande beräkning: Kostnad per försäljningsenhet '' totala kostnaden för varor = bruttoresultat.

Både enskilda medarbetare och företag betalar skatt i förhållande till sin bruttolönen eller vinst.

Många olika skatter dras från din lön