Skillnaden mellan Visa och MaestroVisum vs Maestro

Visa och Maestro är kort som har blivit allmänt accepterade genomgående världen. Visa och Maestro kan betecknas som papperslös pengar, som hjälper till att flytta runt utan att ha pengar i fickan.

Vid en jämförelse mellan de två korten är Visa mer allmänt accepterade kort än Maestro. Visa har en mer utländsk räckvidd än Maestro. Visa accepteras mer av webbplatser och även av affärer och andra inrättningar än Maestro.

När man talar om skydd, Visakort ger ett bättre skydd än Maestro. Visas kort kommer med en avgift tillbaka en rättighet som ger ett bättre skydd för de kunder som använder den. Om en tjänst eller vara som man köper via Visa misslyckas, kan kunderna göra anspråk för bättre service eller varor. Dessutom finns det inga gränser för alla anspråk.

Maestro-kort har utformats som en ersättning för kontroll. Som sådan dessa kort inte kommer med avgift tillbaka rättigheter, vilket innebär att kunderna har inget skydd om en tjänst eller vara misslyckas.

Visakort har sitt ursprung i 1958 som en BankAmericard. De Visakort var en del av Bank of America till 1970. Senare Visa blev ett självständigt bolag och namnet Visa antogs 1976.Mastercard, som ursprungligen kallades som Mastercharge, har utvecklats av en grupp av Kaliforniens banker som en aktör på BankAmericard. United California Bank, Wells Fargo, Crocker National Bank och Bank of California var de banker som kom tillsammans och förde ut Maestro. Maestro-kort, som kan erhållas från associerade banker kan kopplas med en korthållare 's bytesbalans. Visa har utvecklats till en transaktion och en teknikbearbetningsföretag att låta andra finansiella tjänster och banker att ge ut kort med sin logotyp.

Sammanfattning

1. Visa är den mer allmänt accepterad kort än Maestro. Visa har en mer utländsk räckvidd än Maestro.

2. Visa-kort kommer med en avgift tillbaka en rättighet som ger ett bättre skydd till de kunder som använder den. Maestro-kort inte komma med laddnings tillbaka rättigheter, vilket innebär att kunderna har inget skydd om en tjänst eller varor som köps misslyckas.

3. Visakort har sitt ursprung i 1958 som en BankAmericard. Mastercard. Det kallades ursprungligen som Mastercharge som utvecklats av en grupp av Kaliforniens banker som en aktör på BankAmericard.