Skillnaden mellan intäkter och intäkterResultat vs. Omsättning

För den genomsnittliga individen, kan resultatet och intäkter har samma betydelse. De används ofta synonymt i tal och litteratur. Men det finns små skillnader mellan de två ord som skulle göra ett mer lämpligt att använda i vissa samtal eller för utvalda skrivändamål. I själva verket, både 'resultat' och 'intäkter' representerar en viss summa pengar för antingen en individ eller ett litet företag. Dessa pengar genereras från arbete eller produktförsäljning om du är egenföretagare eller analysera ett företag. Utan dessa inkomster, kan det inte finnas några resultat och inga intäkter alls. Resultat och intäkter är bara att hänvisa till den inkommande pengar före och efter den person eller företag har dragits de belopp som behövs för att leva eller driva sin verksamhet på rätt sätt.

Resultatet är att betrakta som den summa pengar som genereras i en tilldelad tidsperiod av en individ eller ett företag. Resultat uppgår återspeglar hur stor inkomst när alla avdrag har betalats ut. Intäkter anses vara den mängd pengar som genereras i en tilldelad tidsperiod även av en person eller företag. Men intäkterna den totala mängden pengar som tas in utan att subtrahera några avdrag. För en enskild, 'resultat' är hur mycket pengar en lönecheck ger efter avdrag vad räkningar och utgifter måste betalas för månaden. Ju högre resultat som är kvar efter alla avdrag har gjorts, desto mer pengar över till andra objekt eller projekt. För en enskild, 'intäkter' är brutto summa pengar som genereras, pre-skatter, tagna ur din check. Företag som har höga vinstsummor ses som positiva investeringar de gör mycket mer pengar än det tar för dem att betala alla kostnader och anställda på deras löner. På samma sätt för ett företag, kan intäkterna vara hög; men om avdrag såsom löner, skatter och räkningar är hög, då din slut dollar belopp är låg. Ofta för skatt arkivering ändamål, kräver IRS din årliga bruttoinkomst för ditt hushåll. Detta är utan att subtrahera de federala eller statliga skatter du betalar per check. Intäkter typiskt noteras på de kontroller som brutto eller netto lön. Men kom ihåg att detta inte är 'ta hem' lön och att det finns lämpliga avdrag som kommer att behöva betalas ut. För att matematiskt ta reda på vad resultatet är, subtrahera alla avdrag från intäkter för viss tidsperiod du analyserar. Denna siffra kommer att bli resultatet för samma tidsram.

Sammanfattning:1. Resultat och intäkter är både numeriska summor som har att göra med pengar som genereras av en person eller företag under en given tidsperiod.

2. Resultatet genererade intäkter som återspeglar en total efter alla avdrag har betalats ut. Intäkter genereras intäkter som återspeglar en total före avdrag har betalats ut.