Skillnaden mellan balans och Tillgänglig Balans Balans vs tillgänglig Balans

I haven 't varit särskilt bra på att spara pengar. Faktum är att den enda gången jag försökte faktiskt var när jag var i grundskolan. Det var enda gången jag någonsin använt spargris som en moster gav mig när jag var åtta år gammal .

Efter att jag tillbringade vartenda öre jag hade på mat och saker som tog min fantasi. När jag kom till college, förändrades allt. Jag var borta från hemmet och för första gången i mitt liv, jag var på min egen.

Pengar för mina utgifter skickades till mig genom banken, så på sätt och vis var jag tvungen att göra affärer med dem. Jag insåg då att det var en bra sak, att lära sig att hantera min ekonomi på egen hand.

Banktransaktioner kan vara förvirrande ibland, speciellt när det gäller kontroller som måste deponeras. Jag får checkar för allt; min födelsedag, jul, och för varje tillfälle kan tänka sig.

Dessa kontroller måste jag sätta in på mitt bankkonto, eftersom de är hämtade från andra banker. De måste rensas genom att skicka dem tillbaka till banken för att kontrollera finansieringen och äkthet.

Det tar en till två dagar för en lokal kontroll som skall raderas. För utländska checkar, kan processen ta en till två veckor. Tills det återställs, kan beloppet inte användas, återkallas, eller överföras till andra konton.Så det totala beloppet i min bank balans är summan av alla mina insättningar i banken, inklusive de kontroller som jag deponeras, som måste skickas tillbaka till bankerna där de utfärdats innan de blir tillgängliga för uttag från mitt konto.

Mitt kontosaldot är själva balans som jag har och detta är grunden för beräkning av intresse alla pengar jag har med banken. Det är också den balans som är tryckt på mitt kontoutdrag.

Den tillgängliga saldot är det belopp som kan tas ut från mitt konto. Det omfattar inte alla pågående transaktioner som jag har i mitt konto, inklusive kontroller som jag har deponerats.

Om jag ut pengar mot kontroller som inte har rensats ännu, kommer jag att utsättas för kostnader och avgifter. Så jag är mycket noga med att fråga om min tillgängliga saldot innan några uttag.

Jag har sedan lärt sig att hantera de pengar som jag har, och ja, jag har också börjat spara, att se till att jag avsätta en viss summa för framtiden.

Sammanfattning
1. Balans är det totala belopp som en person har på sitt konto, inklusive alla pågående transaktioner medan tillgängliga saldot är det belopp som finns tillgängligt för överföring eller återkallande.
2. Balans är grunden i beräknings intresse för konton som är räntebärande, medan tillgängliga saldot inte.