Skillnaden mellan Equifax och ExperianEquifax vs Experian

Både Equifax och Experian är kreditupplysningsföretag. Equifax Inc. är ett välkänt konsumentkreditupplysningsföretag som verkar i USA. Det är känt för att vara en av de tre största amerikanska kreditupplysningsföretag. Det grundades 1899 och är en av de tidigaste företag som inrättats i arenan av kreditupplysnings, med ett register över mer än 400 miljoner krediter innehavare över hela världen. Detta organ har sitt säte i Atlanta, Georgia. Det är ett välkänt global tjänsteleverantör som har över US $ 1. 5 miljarder årliga intäkter, och de anställda på mer än 7,000+ personer över 14 länder.

Experian plc var tidigare känd som CCN Systems, och är en stor kreditinformation grupp som är verksam i mer än 36 länder. Det är en global kreditinformation grupp. Det är en stor och känd grupp sysselsätter cirka 15.500 personer. Den är baserad i Dublin, Irland, och har sitt operativa huvudkontor i Nottingham, England, och Costa Mesa, Kalifornien, är den amerikanska Företaget noterade i London Stock Exchange.

Equifax är också ägnat sig åt försäljning av online-rapporter och erbjuder även prenumerationstjänster för kreditbevakning. Det erbjuder registrerade tjänster där medlemmarna kan förhandsgranska webbplats Credit Watch att få rapporter.Equifax ger också en kredit lås tjänst där det kan finnas en begränsning av de undersökningar som kan göras till en abonnent 's kreditupplysningar. Abonnenter som får den här tjänsten kan konfigurera sina preferenser för deras specifika kreditupplysning. De kan ge tillstånd för alla förfrågningar för en viss tidsperiod, eller inrätta selektiv åtkomst via endast vissa särskilda organisationer genom användning av PIN-systemet.

De viktigaste branscher för Experian är kredittjänster, beslutsanalys interaktiva tjänster och marknadsföringslösningar. Företaget samlar uppgifter om personer, fordon, företag och försäkring. Företaget har register över mer än 215 miljoner människor i USA, tillsammans med cirka 450 miljoner fordon etc.

Sammanfattning:
Experian har sitt säte i Dublin, Irland, medan Equifax är baserat i Atlanta, USA.
Experian sysselsätter cirka 15000 personer, medan Equifax sysselsätter 7000 personer.