Skillnaden mellan en mäklare och en långivareMäklare vs Lender
Skillnaden mellan en mäklare och en långivare är att långivaren ger pengar till gäldenären, medan en mäklare är en agent som erbjuder lån produkter som tillhandahålls av olika investerare.

Det finns två typer av långivare, detaljhandel långivare och grossist långivare. De som börjar med lånet processen själva kallas återförsäljare, och de som hyr entreprenörer eller mäklare kallas grossist långivare. En mäklare fungerar som en handelsagent som anlitas av långivaren, eller arbetar som frilansare. Hans mål är att hitta potentiella kunder. Hans arbetsuppgifter innefattar rådgivning, kreditproblem och bearbetning av lån etc.

Stora långivare har ett nätverk av både grossist- och slutkunds utlåning, och de hyr ett antal mäklare som erbjuder låneprodukter till kunder. En mäklare samman filen av information där det finns information om kreditupplysningar och olika kontroller, såsom sysselsättning, tillgångar, bedömning och transaktioner. Filen överlämnas till långivaren som finansierar pengar när den är klar.

Stora banker och långivare kallas portfölj långivare, och de är även kallad depå institutioner. Kreditföretag, affärsbanker och besparingar, samt fackliga och låneföreningar är samtliga portfölj långivare.
Långivaren medel direkt, medan mäklaren säljer lån och representerar olika långivare. Trots skillnaderna mellan långivare och mäklare, är båda ser fram emot att göra en vinst, och de har gömt markeringsavgifter också.Mäklare och långivare måste skaffa en licens innan erbjuda sina tjänster. Det är nödvändigt att undvika oäkta mäklare eller långivare, som är inte att rekommendera att göra affärer med dem. Deras trovärdighet kan verifieras med hjälp av olika organisationer.

Långivare låna ut pengar till en låntagare att betala lånet av. Lånet ingår också den extra kostnaden för ränta. Olika långivare har differenser, och även deras mark ups eller räntor är inte samma sak.
Mäklare fungera som mellanhänder eller agenter mellan en klient och långivaren, och en provision brukar tjänas efter avslutad. De hanterar processen för lånet på ett korrekt och legitimt sätt.

Sammanfattning:
1. Långivare ge lån, medan mäklaren tillhandahåller tjänster för att få lån.
2. Mäklare agera som en handelsagent som arbetar på provisionsbasis.
3. Stora långivare, som banker eller fackföreningar, kallas också portfölj långivare.
4. Långivare och mäklare båda behöver för att få en licens innan de inleder sin verksamhet.