Skillnaden mellan Condo och CoopAndels vs Coop

Två populära platser för en modern livsstil är villa eller lägenhet, och coop. Dessa två skiljer sig en hel del från den vanliga bungalow typ av egendom. De flesta unga yrkesverksamma, som har avsatt en del av sina besparingar, tycker att det är svårt att avgöra på vilken typ av enhet de ska köpa. Detta beror på att den upptagna livsstil som kommer tillsammans med arbets, alltså inte ha tid att göra enkla sysslor, såsom att bevara gräset i gräsmattan och hålla trädgården ren. De flesta av de ungdomar föredrar att slå sig ner i lägenheter (såsom lägenheten och coop) än att köpa en hel fastighet. Vad är ett bättre val mellan lägenheten och coop?

Condos är bostäder där folk köper bara en viss del av byggnaden tillsammans med faciliteter som delas av andra hyresgäster. Dessa kan omfatta en pool, trappor, hissar, etc, som alla står under gemensamt ägande. Kondom kallas ibland lägenheter och vice versa. På andra ställen, hyrs utrymmen levnads kallas lägenheter medan enheterna köpt kallas kondom. Ägande i lägenheter är begränsat till det område som omfattas av bostad. För juridiska ändamål, sätter ett dokument då dessa gränser på vad köparen äger. Under samägande, som för lägenheter, de gemensamma yttre områdena som har ansvaret för alla ägare. Under händelse av en ägare som säljer sin enhet, han / hon kan göra det, men det kan inte omfatta de gemensamma utrymmena. Ägare av enheterna i en lägenhet ges individuella fastighetsskatt. Helt annorlunda från en coop där huset skatt delas av de boende.

En coop, (kort för bostadsrättsföreningen), å andra sidan, är ett slags bostadshushåll där aktieägare i huset lever under ett område med flera enheter. Det finns ett avtal som innehåller villkor aktieägarna bör följa för att kunna få rätt att stanna i enheten. Dessa är de regler och förordningar som alla bör följa. Det är vanligtvis en kropp av officerare, ungefär som en ideell organisation, alla valda av ägarna och ansvarar för förvaltningen av coop. Medlen kommer från hyran av medlemmarna och används för att hålla coop. Månatligt underhåll avgifter är högre i en coop eftersom det innehåller huset skatt som betalas av kooperativet. Gemensamma områden ägs av kooperativet. I en villa, är de gemensamma utrymmena som ägs gemensamt av alla invånare. De som vistas don 't verkligen äger en egendom. Istället äger en aktie eller aktier som ger ägarna rätt att hyra utrymme beroende av sina aktier.

I grund och botten, livet och verksamheten i de människor som lever i en lägenhet och ett coop är mycket lika. Från utsidan, är det nästan omöjligt att säga en lägenhet från en coop. Båda inkluderar underhållsavgifter betalas månadsvis och är beroende av strukturen 's anläggningar. Skillnaden i levande kommer endast att vara uppenbara efter månader av att bo i antingen en lägenhet eller coop. Dessa skillnader har en enorm effekt på livsstilen av invånare. Den stora skillnaden mellan en lägenhet och en coop är den typ av ägande. condo ägare faktiskt äger den enhet som inte är densamma i en coop.

Sammanfattning:1. Condos är bostäder där folk köper bara en viss del av byggnaden tillsammans med faciliteter som delas av andra hyresgäster.

2. Ägare av enheterna i en lägenhet ges individuella fastighetsskatt.

3. coop, (kort för bostadsrättsföreningen), å andra sidan, är ett slags bostadshushåll där aktieägare i huset lever under ett område med flera enheter.

4. De som vistas don 't verkligen äger en egendom. Istället äger en aktie eller aktier som ger ägarna rätt att hyra utrymme beroende av sina aktier.