Skillnaden mellan Visa och American ExpressVisa vs American Express

Visa och American Express är två av de mest kända företag i kreditkorts emission verksamhet över hela världen. De två företagen har många fördelar som en del av deras totala paketet, och inte bara utfärdande av kort. Ofta får vi fångas med obeslutsamhet att försöka avgöra vilken som är bättre kreditkort och detta inte hjälpt av den flod av annonser och ändlösa e värvningar från antingen företag.

företagen
Visa ursprungligen började som BankAmericard 1958. kortet som utfärdas av Bank of America som en roterande balans kreditkort. Från och med 1970 men gick företaget genom flera förändringar, bland annat införlivas som nationell BankAmericard där det inte längre bunden till en enda bank. Företaget döptes till Visa 1976 och förblev ett privat aktiebolag tills det gick allmänheten 2008.

Som för American Express, går dess historia längre tillbaka i 1850 när det började som en leveransservice för värdefulla föremål, tidskritiska leveranser samt post som ansågs alltför känsligt för att levereras genom US Postal Service. Under de följande åren har företaget infört finansiella tjänster och samtidigt långsamt fasa ut de leveranstjänster. American Express introducerade sin första kreditkort 1958.Verksamheten
Även om båda företagen utfärdar kreditkort, Visa gör mer av betalningshantering än utfärdande medan American Express är huvudsakligen i kortutgivning. Det är en smaksak och behöver när det gäller användare beslutar om vilket kort som ska användas. Men för att vanliga saker titta efter är avgifter och eventuella förmåner program som kan komma med vissa kort. Till exempel finns 'är någon form av årsavgift typiskt med vissa American Express, inte alla av dem ändå. Det finns vissa undantag för den avgift som kan erbjudas i fall en kund förbinder sig att tillbringa ett minimum belopp i ett år.

American Express-kort har bonus erbjudanden om köp som kan gå upp till 5% medan Visa erbjuder sällan raka kontanter ryggar, istället erbjuder belöningar i andra former som merchandize.
Tvärtom, visum kortet erbjuder kommer i allmänhet med inga årsavgifter men ibland kan en emittent ut någon form av avgift så det 'är viktigt att titta på erbjudandet tillgängliga från en emittent eller en bank om du väljer Visa.
En annan viktig skillnad är att American Express inte så allmänt accepterat som Visa internationellt. Detta gör det klokt att ha ett Visa-kort på internationella resor, för säkerhets skull.

Sammanfattning
American Express startade 1850 medan Visa startade 1950.
American Express är mer av en kortutgivare medan Visa är i allmänhet en betalningshantering företag.