Skillnaden mellan Kontroll och besparingarKontroll vs Besparingar

En finansiell institution erbjuder normalt sina kunder tillgång till olika konton. Det finns i allmänhet två konton som kunden kan välja mellan; ett checkkonto eller en besparing konto. Även om varje bank varierar kraftigt sina bankvillkor, sportartiklar på hur du kan få tillgång till varje konto förblir universell.

Ett checkkonto är normalt bankkonto som du använder i din dagliga rutin. Det är det konto där du betalar räkningar, ta ut pengar och göra inköp. Ett sparkonto är där du placerar de pengar som du vill avsätta eller samla för en 'regnig dag.'

Pengar placeras i ett sparkonto kommer med tiden, ackumuleras en räntebetalning. Bankerna kommer normalt ge varje sparkonto en räntenivå. Till exempel om du hade sparat $ 100 i ett sparkonto med en ränta på 3%, i en 12-månadersperiod du skulle säkra en extra $ 3. 00 i ditt sparkonto. ? På grund av den ständiga rörelsen av pengar i ett checkkonto, banker betalar lite eller ingen ränta på pengar som hålls i dessa konton. Om du vill spara stora summor pengar är det bäst att placera den i ett sparkonto; det sättet kan du tjäna pengar medan banken är säkert ute efter det.

Kontroll konton kommer också att erbjuda sina kunder en 'övertrassering' anläggning på sitt konto. Om du är i god status med din bank, kommer de att erbjuda dig möjligheten att använda mer pengar än du faktiskt har. Över dras pengar brukar uppmanas att återbetalas vid slutet av månaden. Sparkonton erbjuder inte denna klausul. Från ett sparkonto, kan du bara ta ut vad pengar du har investerat.Kontroll konton kan du snabb tillgång till dina pengar. ? Sparkonton, å andra sidan, har strikta regler för tillbakadragande. Vissa sparkonton kommer att kräva att du kan fylla en uppsägningstid innan uttag kan göras, och vissa sparkonton kommer bara låta dig ta ut från ditt konto så många gånger under en viss period. ? Fördelen med att hålla ett checkkonto är den flexibilitet som du kan uppnå i ditt konto. Denna typ av konto kommer att utfärdas med ett betalkort, så att du tillgång till medel när bankerna är stängda, och gör att du kan betala för varor utan att hantera kontanter.

Tack vare dagens 's tekniska framsteg, kontroll konton finns nu tillgängliga online. På ett ögonblick kan du säkert logga in och fylla på distans fullständiga instruktioner. Tyvärr har många sparkonton inte erbjuda en sådan anläggning för sina kunder. Inga kortmöjligheter erbjuds med dessa typer av konton, har du fortfarande att fysiskt besöka banken för att göra ett uttag från kontot.

Sammanfattning

Kontroll konton används för vardagliga finansiella behov, som att ta ut pengar och göra inköp.

Sparkonton begränsa ditt uttag och inte erbjuder omedelbar tillgång till ditt konto.

Kontroll konton kan nås på nätet.

Sparkonton används för att säkert hålla stora summor pengar som du har sparat.