Skillnaden mellan Utkast och kontroller Utkast vs Kontroller

Alla branscher eller företag kan producera en bankväxel. En postväxel är en legitim kopia av en check som skapas av affärsmannen eller handelsfartyg och godkänts av banken men inte skapas av kontoinnehavaren. En bankväxel inte har en originalunderskrift. Det är normalt undertecknas av en automatiserad maskin. Det bygger också på verklig kredit eller besparingar på kontot. När utkastet produceras, är ditt riktiga pengar används.

En bankväxel kan noteras som en 'bank' s kontroll. 'Pengarna kommer att betalas av banken så att kontoinnehavaren kan lösa det som ett utkast. En bankväxel är alltid en bekräftad betalning därför inte kommer att studsa. Det banken tar pengar i förväg från den person som utfärdar ett utkast och i gengäld ger en bank 's check eller postväxel för detta belopp. Utkast är en mer pålitlig form av att ta emot betalning än personliga checkar som kan studsa. Som nämnts, är ett utkast till så gott som kontanter. Banken skriver kontoinnehavaren 'utkast och tillförlitligt tar ut pengar från kontot.

Kontroller skapas av kontoinnehavaren på medel inuti konto eller hållas i förvärvet. Det bör undertecknas officiellt av kontoinnehavaren innan du släpper. Men bankerna tillåts att ta tillbaka pengar eller medel från en avmarkerad en vecka eller två snart efter om därmed sammanhängande redovisas som bedrägeri eller förfalskning.Kontroller skriver namnet på den utfärdande banken som normalt visas i det övre vänstra eller övre mitten av kontrollen. Dessutom ingår det förbättrade säkerhetsfunktioner inklusive färgskiftande bläck, säkerhet vattenstämplar, och tråd särskild finpapper. Kontroller är väl utformade för att minska känsligheten hos förfalskade produkter. Vissa banker obligation ut att skydda sina kontroll konton och kontroller har lämnat sina kontoinnehavare. Kontroller kan studsa, och de är också benägna att andra falska och bedrägerier.

Sammanfattning:

1. En postväxel är en laglig kopia av en check som skapas av handlaren och därefter godkänts av banken men inte skapas av kontoinnehavaren. Kontroller har ett clearing period före emissionen.
2. Utkast garanteras och bekräftade pengar. Kontroller behöver tid (om det finns medel) innan de kan tas bort och godkännas.
3. Utkast är mycket skyddad av banken. De undviker också risker att ta ut pengar medan kontroller är benägna att bedrägerier och förfalskningar handlingar.
4. En postväxel på ett tillförlitligt sätt tar ut pengar från kontot, medan kontroller behöver tillstånd från banken och kontoinnehavaren.
5. En bankväxel inte har en signatur; den normalt har undertecknats av en automatiserad maskin. Kontroller undertecknas av kontoinnehavaren innan release.