Skillnad mellan e-handel och M-handelE-handel vs M-handel

I dagens 's snabbt växande tekniska världen, företag vanligtvis överförd på nätet. Dessa transaktioner på nätet kallas m-handel och e-handel. E-handel är en term som har funnits under lång tid redan. Denna term handlar om att göra affärer nätet, och alla vet om det. men med ökningen av m-handel, vissa förvirring ökade också. Båda handlar om affärstransaktioner på nätet, men det finns fortfarande en signifikant skillnad mellan de två. för att radera dessa förvirring, är det bäst att definiera och skilja dessa villkor.

Innebörden av handel innebär, genomför en affärstransaktion, vare sig det är marknadsföring eller sälja produkter, varor och tjänster. Den 'm' i uttrycket m-handeln innebär mobil. M-handel sedan, är en typ av affärstransaktion görs på din mobiltelefon; ger din mobiltelefon har tillgång till Internet. På senare tid telefoner har tillgång till Internet, som 4G, vilket gör dessa transaktioner mer tillgängliga. Med anledning av telefoner med tillgång till Internet, har denna typ av affärstransaktion blivit mycket populärt. M-handel har blivit en blomstrande verksamhet på sistone.

Med hjälp av m-handel, det finns gott om produkter och reklamartiklar som slutligen kan förbindelserna. Biobiljetter kan köpas via din telefon med tillgång till Internet. Inte bara det, du också kan använda kuponger, kundkort och rabattkort genom din mobiltelefon med hjälp av m-handel. M-handel kan också låta dig göra mobila banktjänster, och låter dig använda dina pengar i olika företag. Precis som använder en bärbar dator eller en stationär, så länge din telefon har tillgång till Internet, så också kan du shoppa loss med hjälp av m-handel.

E-handel, å andra sidan, är en förkortning av elektronisk handel. Det innebär att e-handel är ett sätt att göra affärer via Internet också. Om du har en bärbar dator eller en stationär då kan du enkelt handla på nätet. Det har blivit mycket populär i dessa moderna dagar. Inte bara kan det hjälpa dig att göra transaktioner på nätet, det är också mycket bekvämt med alla slägga maskiner där du kan dra ditt kreditkort för betalning. Människor kan göra en business-to-business transaktioner via e-handel kallas B2B. Det kan också göra ett företag till konsument transaktion kallas B2C. Det är där din order kommer att erhållas via transporter och leveranser. Du kan använda kreditkort när du gör dessa transaktioner. En av de bästa exemplen för detta är när amazon.com göra affärer med sina kunder. En annan populär webbshop är eBay.

SAMMANFATTNING:1.

M-handel innebär att man använder mobiltelefon med tillgång till Internet, medan e-handel behöver en bärbar eller stationär, men båda utförs på nätet.
2.

Du kan betala en e-handelstransaktion genom slägga maskiner där du dra dig kreditkort, inte m-handel inte har detta ännu.
3.

M-handel är mer portabel än e-handel, eftersom mobiltelefoner är lätt att bära.
4.