Skillnaden mellan HMO och POSHMO vs POS

POS eller Point of Service, och HMO eller Health Maintenance Organization, är olika typer av Managed Healthcare planer i USA. Dessa sjukvårdsförsäkringar hjälpa de anställda med sina medicinska räkningar.

När man överväger en HMO plan, är det mer restriktiv än POS. En person som har tagit en HMO plan måste välja en primärvårdsläkare (PCP) från nätverket av kontrakterade läkare i hans område. Det är primärvårdsläkare som samordnar de anställda 'sjukvård. I de fall där en anställd har att söka hjälp av en specialist, kommer PCP göra en remiss, med vilka kostnaderna minimeras.

Point of Service kan sägas vara en hybrid av (Preferred Provider Organization) planer HMO och PPO. POS är en mer flexibel planen än HMO. Anställda som väljer en POS plan kan söka någon läkare inom eller utanför nätverket av kontrakterade läkare.

En av de viktigaste skillnaderna mellan de två medicinska försäkringar, är att en anställd väljer POS plan kan ha nytta av både POS och HMO planer. Å andra sidan, har HMO planen mycket strikta riktlinjer.

En annan skillnad är att det inte finns något behov av att välja en PCP i en POS plan medan, det behövs i en HMO plan. Om en anställd inte har en PCP när han har en HMO plan då han eller hon kommer att axla hela räkningen. Å andra sidan, om det inte finns någon POCP under POS planen då han eller hon kommer bara att betala en självrisk.

Vid HMO planer, måste man få en remiss från PCP för att konsultera en specialist. Å andra sidan, om en anställd har tagit en POS plan han kan direkt vända sig till en specialist på hans önskan.Sammanfattning:

1. En anställd väljer POS plan kan ha nytta av både POS och HMO planer. Å andra sidan, har HMO planen mycket strikta riktlinjer.

2. POS är en mer flexibel planen än HMO.

3. En annan skillnad är att det inte finns något behov av att välja en primärvårdsläkare i en POS plan medan det behövs i en HMO plan.