Skillnaden mellan Debit och ATM-kortDebet vs ATM-kort

Debet och ATM-kort är kort som används i sfären av bank. Både ATM-kort och bankkort utfärdas av en bank eller en kredit union till sina kunder när de gör ett bankkonto med dessa institutioner.

Både ATM och bankkort arbete genom att länka och komma åt kortinnehavaren 'konto elektroniskt med ett plastkort. Plastkortet används för att utföra kortinnehavaren' s transaktioner via en uttagsautomat när som helst på dagen eller en POS (Point of Service ) system av utvalda köpmän.

De viktigaste kraven för att få ett betalkort eller ett ATM-kort är att ha ett befintligt bankkonto och ett personligt identifieringsnummer för att säkra en transaktion. Både betalkort, och i särskilda fall ATM-kort, kan användas som alternativa metoder för att göra inköp. Dessa åtgärder kan endast göras om det finns en tillräcklig balans i kortinnehavaren 'konto.

ATM-kort används främst för elektroniska transaktioner som kontantinsättningar och uttag, balansera information och andra typer av transaktioner med hjälp av en bankomat (sedelautomat). Kortinnehavare brukar använda ATM-kort och maskin för att göra kontantuttag. Denna bekvämlighet leder till 24-timmars banktjänst för banker och en lösning för uttag nödsituationer.

ATM-kort kan också användas för att göra inköp som betalkort, men inte alla handlare accepterar kort som ett alternativ till kontanter eller andra typer av kort (betal- eller kreditkort). ATM-kort saknar logotypen för Mastercard eller Visa (eller andra transaktionshantering företag). Avdraget från checkkonto, oavsett om tillbakadragande eller inköpsändamål, är också omedelbart och automatiskt uppdateras i transaktionen.
Det finns också två sätt att göra inköp med ett ATM-kort. InCstore inköp måste göras personligen medan online-transaktioner som betalningar av telefon- eller elräkningar (och andra tjänster) samt internetbanker och online-inköp kan göras från bankomaten.Å andra sidan, spelar bankkort 't behöver en uttagsautomat för att fungera. I själva verket är ett bankkort en förlängning av bankomatkort. Den kan användas för att göra kontantuttag men också vara en ära att använda för inköp utan att använda kontanter. ett betalkort kan fungera som ett kreditkort för att göra inköp på grund av logotypen på betalkort. logotypen är vanligen av en transaktionsbearbetning företag (Mastercard eller Visa). logotypen gör det möjligt för betalkort för att fungera som ett kreditkort vid köpmän som ärar transaktionen bearbetning företaget.

Om betalkort används för inköp, de utgifter som är en dras från kontot för kortinnehavaren. Till skillnad från kreditkort, kan utgifter under betalkort bearbetning ta dagar att autentisera en transaktion. Betalkort som en alternativ betalningsmetod kan uppstå som debet bearbetning eller kredithanteringen. Om debiteringsbehandling används, finns det ett behov för att mata in PIN-koden. Om den används som kredit bearbetning, finns det inget behov att mata in PIN-koden. Det finns heller ingen frist i faktureringssystemet när det gäller kreditbehandlingssystemet använder ett betalkort.

Sammanfattning:

1. ATM-kort och bankkort har samma element: ett bankkonto, en PIN-kod, och förmågan att användas för kontanttransaktioner som uttag och insättningar. Båda korten kan också användas för att göra inköp. Men de betalkort vanligtvis hedrad mer jämfört med ATM-kort.
2. Både ATM-kort och bankkort är beroende av återstoden av kortinnehavaren 'redovisning.
3. bankkort har fler funktioner än ett bankomatkort. Den kan användas för ATM funktioner samt ett kreditkort för köp.