Skillnaden mellan leverantörsreskontra och kundreskontraLeverantörsreskontra vs Kundreskontra

Leverantörsskulder och kundfordringar är termer som är associerade med näringslivet. Leverantörsskulder och kundfordringar är de två sidorna av en transaktion. Villkoren själva säga att de är olika '' en är betalas och den andra på är fordran.

Leverantörsskulder är de belopp som ett företag måste betala för de varor eller tjänster som hade fört. Det är en mängd som inte är omedelbart betalas. Kundfordringarna är precis motsatsen till Leverantörsskulder. Kundfordringar är det belopp som ett företag har att få för de varor och tjänster som det hade sålt. Liksom konto betalas, kundfordran är inte heller realiseras omedelbart.

Leverantörsskulder kan kallas som skulder medan de kundfordringar kan kallas som tillgångar. Leverantörsskulder innebär att företaget har att spendera pengar och kundfordringar innebär att företaget har för att få kontanter. Leverantörsskulder är ett företag 'skulder som måste betalas inom en viss tid för att undvika standard.

Medan kundfordringar håller reda på de pengar som bolaget har att få de leverantörsskulder håller koll på de skulder företaget har att betala.

Även om förfaranden för kundfordringar och leverantörsskulder är densamma, har tidigare en mer komplicerade förfaranden eftersom det gäller att samla in pengar. Vid leverantörsskulder, kan företagen inte har strikta rutiner.Leverantörsskulder och kundfordringar har utvecklats i enlighet med industripolitik, standarder och finansiella ställning.

Kundfordringar lungt kommer i form av örelseresultatet krediter. Kundfordringar redovisas som tillgångar i ett bolag 'balansräkning. Å andra sidan, leverantörsskulder redovisas som skulder ett företag' balansräkning.

Sammanfattning

1. Leverantörsskulder är de belopp som ett företag måste betala för de varor eller tjänster som hade fört. Kundfordringar är det belopp som ett företag har att få för de varor och tjänster som det hade sålt.
2. Leverantörsskulder kan kallas som skulder medan kundfordringar kan kallas som tillgångar.
3. Leverantörsskulder är ett företag 'skulder som måste betalas inom en viss tid för att undvika standard.
4. Kundfordringar hålla koll på de pengar som bolaget har att få. Leverantörsskulder hålla koll på de skulder företaget har att betala.