Skillnaden mellan CFD och Spread BettingCFD kontra Spread Betting

Båda CFD (Contracts for differences) och spread betting är två finansiella produkter som används av handlare i Storbritannien att ta positioner på sina finansmarknader. De två produkterna dela vissa likheter, och har också deras skillnader.

Likheterna är många. Båda är derivat, som liknar optioner eller terminer, som används för att satsa på en underliggande finansiell produkt, som en aktie, valuta eller råvara. Både CFD och spread betting kan användas för att ta långa och korta positioner. Till skillnad från de underliggande produkterna som de 're ibland härrör både CFD och spread betting är undantagna från den brittiska' s 0,5% stämpelskatt.

En annan funktion i båda är att de kan handlas på marginalerna, vanligtvis sträcker sig från 10% till 20% av det totala beloppet som ska styras. Detta kan hjälpa en näringsidkare som spelar 't har en hel del kapital för att samla en massa pengar om han' är rätt; Men, är det omvända också sant, och om näringsidkaren är fel, kan han lika förlora lika mycket. Om en sådan oväntad förlust inträffar, kommer en marginal samtal göras och näringsidkare skulle vara ansvarig för att placera nödvändiga medel på kontot om de inte vore 't redan där.

Det finns skillnader mellan CFD och spread betting. En skillnad är priset. CFD 's köp- och säljkurser handlar mycket närmare, om inte exakt i linje med derivatet de representerar, medan med spread betting' spread 'är mycket bredare. Anledningen (och en annan skillnad mellan produkterna) är att spread betting priser har en kommission inbyggd i dem, som bestäms av marknadsgarant. för en CFD, även om köp- och sälj don 't inkluderar uppdraget, en ungefärlig 0,10% av investeringen belastar näringsidkaren vid öppning, och igen vid stängning, positionen.

En annan skillnad är att spread betting vinster är fria från kapitalvinstbeskattning, medan CFD beskattas. Som väl är spread betting begränsad till vissa utgångsdatum, medan CFD inte.

Sammanfattningsvis, de två (CFD och spread betting) är ett populärt sätt för handlare i Storbritannien att handla på de finansiella marknaderna. Som vi 'har sett, de delar vissa funktioner, och skiljer sig åt i andra områden.1. CFD och spread betting är både derivat och kan göras på marginaler C med tillämpliga margin calls när det behövs.

2. Det är inte heller föremål för brittisk stämpelskatt.

3. Priserna för CFD spegla underliggande produkter. Spread betting inte.

4. CFDs är föremål för kapitalvinster skatter, medan spread betting isn 't.