Skillnaden mellan donation och Grant Donation vs Grant

Donationer och bidrag är en form av att ge något som kontanter, tjänster och varor som kan vara en fördel för människor som är i behov av dem. Donationer och bidrag skiljer sig i många avseenden och kan inte användas på samma sätt.

En donation ges av någon vanligen för välgörande ändamål och för att gynna en orsak. Donationer är också kända som välgörande gåvor av varor och tjänster som ibland kallas 'gåvor in natura.' Vanligtvis är bokstäver ges till institutioner för att informera dem om att de är i behov av någon form av donationer, och det är upp till dem om de vill ge eller inte.

Bidrag är medel som ges av en specifik person, särskilt regeringen, företag, stiftelser, utbildningsinstitutioner, företag eller en individ. För att kunna få ett bidrag, ett 'bidrag skrift,' brukar kallas antingen ett program eller förslag erfordras. När bidrag skrift ges, krävs det att något specifikt ges för personer som behöver. Grants kräver godkännande av behöriga personer eller beviljande innan det ges till dem som ber om sådan hjälp. Det tar en lång process för att acceptera ett bidrag eftersom bidrag skrift innebär sökanden lägga fram ett förslag till en potentiell donatorn. Men för donationer, spelar det 't behöver genomgå någon process för att godkännas av någon.

Donationer ges vanligen helhjärtat av människor som verkligen vill hjälpa någon i nöd. Vanligtvis kommer i form av kontanter, tjänster och varor som: kläder, mat, leksaker, och även fordon. Den består ibland av mänsklig hjälp, och även sjukvård behov som blod och organtransplantationer. På samma sätt kan bidrag ges till personer som drabbats av en naturkatastrof och även den som vill öppna ett litet företag. Ibland har en form av skattefri status registrerad som en ideell organisation eller kommun.Sammanfattningsvis kan ett bidrag vara en summa pengar eller tjänster från en statlig myndighet för särskilda ändamål. Vanligtvis de pengar som ges kan endast användas för avsedda ändamål som anges i bidragsskriftligen eller applikation. Bidrag är faktiskt liknar en ersättning. Donationer är former av gåvor. De är frivilligt ges utan krav eller förbehåll, och det spelar ingen 't kräva något i gengäld. Det' är upp till mottagaren att använda vad som ges eller kan förfoga över den när han eller hon inte behöver det.

Sammanfattning:

1. Donationer och bidrag är former av att ge något som kontanter, tjänster och varor som kan vara en fördel för människor som är i behov.
2. En donation ges av någon vanligen för välgörande ändamål och för att gynna en orsak medan bidragen medel som ges av en specifik person, särskilt regeringen, företag, stiftelser, utbildningsinstitutioner, företag eller en individ.
3. Bidrag genomgå olika processer innan de godkänns. Det krävs godkända bidrag skriftligen före varor eller tjänster ges medan donationer kan bara ställas direkt av någon eller ett särskilt institut. Utan en skriftlig framställan, donationer kan eller kan inte ges.
4. Donationer ges helhjärtat medan bidragen behöver oftast bli tillfrågad om innan det ges.