Skillnaden mellan Medicare Part A och del B Medicare Part A vs del B

Att välja en sjukförsäkring är för det mesta en svår uppgift. Det finns flera statliga och privata politik som gör uppgiften svårt att välja den bästa. Medicare, som är ett federalt finansierade sjukförsäkring program, är ett bra val. Medicare policy är uppdelad i två typer: Original Medicare planen och Medicare Advantage plan. Var och en av dessa består av fyra underavdelningar: Del A, B, C och D.
Både Medicare Part A och B är federalt finansierade planer som kommer med olika täckning. Del A kan kallas sjukhus försäkring medan del B kan betecknas som sjukförsäkring. Del A är gratis, och patienterna behöver inte betala en premie för täckning. Denna möjlighet omfattar slutenvård, vårdhem, sjukhuset, och kritisk tillgång till sjukhus. Del A omfattar även hemsjukvård och hospice.
Del B försäkring kommer att kompensera de alla medicinskt nödvändiga varor och tjänster. Människor måste betala någon premie för utnyttjar del B täckningen. Del B försäkring täcker öppenvården, fysiska / arbetsterapeuter, läkare 's tjänster, och hemsjukvård.
För att få Medicare täckning, bör man vara 65 år gammal och måste ha betalat till social trygghet eller Railroad Retirement Fund när de var anställda. Denna policy är också tillgänglig för funktionshindrade personer under 22 år och även till dem som får sociala förmåner på grund av pension eller funktionshinder.

För del B, finns det inget behov av något socialförsäkrings krediter. Del B är bara frivilligt och omfattar ytterligare fördelar som inte omfattas av del A.Sammanfattning:

1. Både Medicare Part A och B är federalt finansierade planer som kommer med olika omfattningar.
2. Del A är gratis, och patienterna behöver inte betala en premie för täckning. Människor måste betala någon premie för utnyttjar del B täckningen.
3. Del A kan kallas sjukhus försäkring medan del B kan betecknas som sjukförsäkring.
4. Del A omfattar slutenvården, vårdhem, sjukhuset, och kritisk tillgång till sjukhus. Del A omfattar även hemsjukvård och hospice. Del B försäkring kommer att kompensera för alla medicinskt nödvändiga varor och tjänster. Det täcker också öppenvården, fysiska / arbetsterapeuter, läkare 's tjänster, och hemsjukvård.